Elronthatatlan receptek: foszlós húsvéti kalács kezdőknek

Olyanoknak mutatunk részletes, lépésről lépésre leírt, százszor kipróbált kalácsreceptet, akik még sosem mertek belevágni ilyesmibe. Foszlós, felhős, napokig puha, két és fél óra alatt kész!

Mi van a kötözött sonkában, és hogyan vegyünk valódi húsvéti sonkát?

Mi a sonka, és mi nem az? Mi a baj a kötözött sonkákkal, miért számít olyan sokat az idő, és mégis hogyan válasszunk húsvétra finom darabot? Egy szakács segít eligazodni.

Elég a rántás-shamingből, igenis van helye a konyhában!

A rántás nem a gulyáskommunizmus szülötte, hanem nemes, 17. századi francia eljárás. A mára sokat csúfolt módszert megvédve érveket vonultatunk fel a liszttel való sűrítés mellett: mikor van helye a...

A kalóriatáblázatok pontatlanok, akkor miért számolgassunk?

A kalóriaszámlálás során egy megfoghatatlan jelenséget szeretnénk számszerűsíteni. Dietetikus segítségével próbáljuk megérteni, hogyan működnek az adatok, és valóban fogyhatunk-e kalóriadeficittel?

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: lágy, de formázható túrógombóc

Sok túrógombócrecept létezik, de melyiket tudja elkészíteni az, aki még sosem csinálta? Az egyik legcsodálatosabb magyar desszert, lépésről lépésre.

A Gault & Millau elismerte egy belga kórház konyháját

A beneluxi kalauz főnöke szerint néhány fogást otthon is szervírozna a választékból, olyan magas minőséget képviselnek.

Miért innánk olívaolajjal a kávénkat?

A Starbucks olívaolajos kávéval tervez forradalmat robbantani a kávéiparban. Kipróbáltuk, milyen az olajos kávé, majd azt is, kakaóval működik-e az ízes zsiradék, sütiben, és hogy valóban vele...

A több ezer éves étel, ami fenntartható, tápláló és pihenni hagy

A sólet magát készíti el, így egy ősi megoldást ad a hétvégi pihenésre, ráadásul a jövő alapanyagából készül, szóval egy sok ezer éves módszer, ami 2023-ban is releváns.

Együnk lejárt élelmiszereket! Együnk lejárt élelmiszereket?!

Rizsek, tészták, konzervek, csokik, amelyeken a dátum lejárt: kidobjam vagy legyintsek rá, és megegyem? Milyen esetben kell megszabadulni tőle, és mikor jó még az akár többéves étel is? Egyáltalán,...

Elronthatatlan receptek: a roppanós, mégis lágy bundás kenyér

Milyen kenyérből a legjobb? Mi az ideális arány, hőfok, eszköz? Főzőiskolánk mai leckéje a méltatlanul mellőzött és lenézett bundás kenyérről szól, ami ebédnek is ideális.

Kövess minket Facebookon is!