A locsolkodás a magömlés szimbóluma

Sokan nem is tudják, hogy egy ősi termékenységvarázsló szertartás keretein belül spriccelik le kölnivel vagy szódásszifonnal női ismerőseiket és rokonaikat húsvétkor.

Színek kellenek a sonka, a kalács és a tojás mellé

Pink, zöld, zöldséges, leveles, friss krémek a húsvéti reggeli három alapeleme mellé. Nem nehezek, nem bonyolultak, és sokkal szebb, egészségesebb és kerekebb lesz velük a vasárnapi asztal.

Kardamomos tekercs: a legmenőbb péksüti házi verziója

Foszlós tészta, amelynek rétegei közé cukros-vajas-kardamomos krém sül. A legerősebb fegyvere ennek a szuperdivatos péksüteménynek az illata.

Nem az a bableves volt Jókai kedvence, amit róla neveztek el

Ráadásul nem is biztos, hogy olyan mély kötelék fűzte a babhoz, de akkor miért és ki nevezett el róla levest, és az hogyan készül?

A bolognai spagettik és az olasz húsos tészták nem ismerik egymást

Az ősi itáliai húsos szószoknak semmi közük a mai bolognaikhoz, de ettől még nem biztos, hogy a legautentikusabb receptek a legjobbak is. Sőt. A ragus olasz tészták sokismeretlenes egyenlete és...

Ezt a palacsintát tuti nem lehet elrontani

Az amerikai palacsintát könnyű megfordítani és nem szakad. A légies állagot egy különleges kémiai folyamat segíti elő, ami három alapanyag találkozásakor keletkezik.

A kaszinótojás lelkünk őszinte tükre

Miért kapott ciki stigmát és hogyan lehet újra menő a kaszinótojás? Hogyan kell majonézt csinálni házilag, és hogyan lesz finom a franciasaláta, a kaszinótojások hivatalos ágya?

Munkabefektetés nulla, haszon végtelen – újévi malacsült cafatos-szaftos kiadásban

Nehéz elképzelni emberkímélőbb receptet annál, mint hogy a húst betesszük a sütőbe, ott hagyjuk, kivesszük, megesszük, és finom lesz. Újévi pulled pork, egyszerűen.

Megfüstöltem a karácsonyi vacsorát a tűzhelyen, egy wokban, húsz perc alatt

A füstízhez ősi az emberiség vonzalma, de télen nem mindenki tud vagy akar grillezni. Fogtuk inkább a wokot, egy rácsot, meg némi füstölnivalót, és rátettük a vacsorát, ami ettől csaknem éttermi...

A zserbó csak egy csokis bejgli repedéspara nélkül

Omlós-élesztős tészta, sok dió vagy mák, lekvár, plusz egy csokibevonó. Egy olyan zserbóreceptet írtunk, amit azok is el tudnak készíteni, akik még sosem csináltak ilyesmit, a mi zserbónk pedig...

Kövess minket Facebookon is!