Vallás

RSS

Betiltják a francia iskolákban az abaja viselését, amit a muszlim nők hordanak

2004 márciusa óta a francia iskolákban tilos olyan ruhadarabot viselni, ami a diák vallási hovatartozásáról árulkodik, mint az iszlám fejkendő, a zsidó kipa és mostantól az abaja is.

Elmaradt a Tóra és a Biblia-égetés, amelyet mára terveztek Izrael stockholmi nagykövetsége előtt

Pedig a svéd rendőrség jóváhagyta az akciót, amely csupán válasz lett volna arra a Korán-égetésre, amelyre június végén került sor Stockholmban.

A legfontosabb ebben a hivatásban a felelősségérzet – 4 könyv papokról, lelkészekről, spirituális...

Az elmúlt hetek egyik legfontosabb témája volt az, hogy felelősségre vonható, elszámoltatható-e egy vallási vezető, egyházi ember azokért a hibákért, amelyek az általa vezetett intézményi...

A neoprotestáns egyházak missziója sokszor hatékonyabban segíti a romák integrációját, mint a nagy...

Egyre népszerűbbek a roma közösségek körében az evangéliumi egyházak. A hitélet fellendülése pedig sokszor látványos életmódváltással jár. Kiss Dénes valláskutatót kérdeztük a jelenség hátteréről.

Melyik a leginkább vallásos európai ország?

Nem tévedsz, ha azt gondolod, hogy Románia az élmezőnyben van ebből a szempontból, de hol van Magyarország?

Asztalos Csaba szerint ha érettségin kérnék számon a hittant, módosítani kellene a tanterven

Az egyházak szerint diszkriminálják a hittant azzal, hogy ebből a tantárgyból nem lehet érettségizni, ennek kapcsán kérdezték az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) elnökét.

A Tanulók Országos Tanácsa nem ért egyet az egyházak tanügyi javaslataival

A diákszervezet szerint nincs értelme az érettségi tantárgyak közé sorolni a hittant, a sokszínűség és a befogadás alapelveinek megkérdőjelezése pedig riasztó.

Hodász András a szexuális zaklatásról: Irgalmatlanul nehéz kimondani, és nem jókedvemben csinálom

Védhetetlennek tartja, hogy az egyház nem készít átfogó vizsgálatot a múltban történt zaklatásokról, a saját esetéről pedig azt mondta, hogy az elkövetőnél gyermekpornográf felvételeket talált a...

Az unitárius a legmagyarabb egyház, sok roma vette fel a pünkösdi vallást

A népszámlálási adatok szerint a történelmi magyar egyházaknál nőtt a román és csökkent a roma hívek aránya. Országosan megugrott a magukat ateistáknak vallók száma.

Kutatás készült arról, hogy mekkora a papi foglalkozás presztízse Erdélyben

A Valláskutató Intézet elemzésében két olyan tényezőt talált, amely a papok megbecsültségével kapcsolatban van: az életkort és a nemet.

Kövess minket Facebookon is!