Tanárok

RSS

A takarítónő hozta a levelet, amiből megtudtuk, hogy kirúgtak

A tankerületnél tüntettek pénteken a nyolc tanár, köztük a hat karinthys pedagógus szerdai kirúgása után. A tiltakozók szerint ezzel az egész országot érte támadás, és nem látják, hogy mi ebből a kiút. De szerintük a kormány egyvalamivel nem számolt.

Magyarország-szerte szerveztek pénteken ismét élőláncokat és újra sztrájkolnak a tanárok

Budapesttel együtt 46 városban zajlott egyszerre a tiltakozás.

Közösséget vállal a Magyarországon kiálló tanárokkal az Erdélyi Magyar Filozófiai Társaság

Aggasztónak találják a magyarországi tanárok helyzetét, különösképpen a tiltakozó tanárok elbocsájtását, és a tanárok sztrájkjogának korlátozását.

Hídfoglaló diákok: Undorító, övön aluli lépés volt a tanárok kirúgása

A tanártüntetés napján diákok, tanárok és szülők foglalták el a Margit hidat. A kölcseys tanárok kirúgása szerintük a kormány kétségbeesett lépése volt, ami valójában csak arra jó, hogy ezután még többen álljanak a pedagógusok mellé.

Prémiumot kapnak majd a falusi iskolákban elhelyezkedő pedagógusok

Az országos bruttó átlagbér háromszorosának megfelelő jutalom járhat nekik, ha életbe lép az új törvény.

A romániai tanárok nem feltétlenül keresnek többet a magyarországiaknál, de a tapasztaltaknak méltányosabb a fizetésük

A két ország bruttó minimálbérével összemérve kiderül, hogy a kezdő pedagógusok hasonló fizetést kapnak, ámbár kissé árnyalja a képet, ha a nettó összegeket vetjük össze.

Legszívesebben visszafordítanám az időt oda, mikor még csak iskolába kellett járnom

A tankötelezettségi korhatár 18-ról 16 évre csökkentése nemcsak az iskolák falain belül okozott változásokat, hanem társadalmi szinten is. Az egyesült ellenzék visszaállítaná a korhatárt, viszont egy pedagógus például azt mondja: a változás óta könnyebb az iskolában maradt diákokkal együttműködni. Abban mindenki egyetért, hogy a korhatár megemelése önmagában nem oldaná meg az oktatásügy rendszerszintű problémáit.