Felháborodott a kormány viselkedésén egy Kolozs megyei tanár, kiposztolta, hogy újította fel az osztálytermét

2023. május 28. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

Felháborodott hangvételű bejegyzést tett közzé egy „Kolozsvártól egy kőhajításra” fekvő település tanára, mint írja, eddig nem tette nyilvánossá, hogy saját erejéből volt kénytelen felújítani az osztálytermét, de már nem bírja tovább. A pedagógusnál a pohár amiatt telt be, ahogy a kormány viselkedik a napok óta sztrájkoló tanügyi alkalmazottakkal. A közzétett képeken bemutatja, milyen állapotban van az iskolájuk épülete, illetve hogy miként tette rendbe a saját osztálytermét a diákjai segítségével.

A bejegyzés hamar virálissá vált, több mint 3400-an osztották meg alig két nap alatt. A tanárnő, mint írja, elfogadhatatlannak tartja, hogy nemcsak felújításra nem ad pénzt a kormány, de a tanügyi alkalmazottak bérköveteléseinek sem hajlandó eleget tenni. Bár a posztban nem jelzi, melyik településről van szó, a Facebook-profilja alapján arra lehet következtetni, hogy a Jósikafalvához tartozó Gyálukálului vagy Lókert (Poiana Horea) iskolájában készültek a felvételek.

„Eddig meghúzódtam az árnyékban, de nem bírom tovább!!! Ciucă úr, így néz ki az iskolám egy kőhajításra Kolozsvártól! (…) Nincs pénz javításra! Most pedig úgy értem, hogy fizetésekre sincs pénz! Rendbe tettem az osztálytermemet a saját pénzemből, és örömmel megyek az iskolába! Örömmel gondoltam arra, hogy ha megemelik a fizetésünket, még beszerezhettem volna dolgokat az iskolának! (…) Hol látott ön még ekkora gyűlöletet a tanárokkal szemben??? Amit a kollégáim kérnek, az több mint helyénvaló!!! Szégyellje magát!” – írta a tanárnő a bejegyzésében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!