Művészet

RSS

Kiderült Banksy keresztneve

Robbie!

A kolozsvári galéria, amelyik megmutatná, hogy az erdélyi művészet nem csak a nosztalgiáról szól

Az erdélyi művészek között vannak, akik jóval egyetemesebbek, mint amilyennek a helyi művészettörténet látja őket, véli Székely Sebestyén György, a 15 éves Quadro Galéria vezetője.

Felnőttesebbé és technikailag változatosabbá vált a gyermekillusztráció

Két évtized erdélyi gyermekirodalmi illusztrációiból nyílt kiállítás a kolozsvári Művészeti Múzeumban, a munkákat más településekre is elviszi a Napsugár szerkesztősége.

A hagyaték, amelyből felfejthető a huszadik század második felének erdélyi művészettörténete

Kántor Lajos galériát hozott létre a Korunk szerkesztőségében, ugyanakkor több száz munkát gyűjtött össze otthonában, többnyire művészbarátai adományaiból.

Másodszor is életet ad a virágnak, aki ikebanát rendez

Hubbes László, a Sepsiszentgyörgyön élő egyetemi oktató évtizedek óta foglalkozik elmélyülten a japán virágrendezés művészetével, és Székelyföld szívében ikebana kört működtet.

A szakképzett művész fölöttébb fölösleges voltáról

Persze, nem vagyok naiv, tudom, hogy a politikai népszerűség oltárán az elmúlt években Erdély-szerte nem először áldozták fel a kulturális, művészeti értékekről szóló döntéseket – írja Kós Anna, a...

A Maffiózók egyik színésze megtalált és azonosított egy elveszett itáliai barokk festményt

Federico Castelluccio játszotta a Nápolyból importált testőrt, aki beleszeret Tony Soprano feleségébe. A való életben az olasz festészet szakértője, aki egy borzasztó állapotban lévő, sutba vágott...

Elhunyt Mariana Nicolesco világhírű operaénekes

Mariana Nicolesco volt a milánói Scala történetében a legtöbb ősbemutatón szereplő szoprán, de egyebek mellett fellépett a New York-i Metropolitanben vagy a Bajor Állami Operaházban is.

Colliding Epistemes címmel nyílt kiállítás a kolozsvári Tranzit Házban

Az alkotók azokat a kihívásokat vizsgálják, amelyekkel a bolygónk napjainkban szembesül.

A magyar származású művész, aki New York belvárosában ültetett egy búzamezőt

Agnes Denes projektje 1982-ben a World Trade Center szomszédságában konfrontálódott a civilizációs bajokkal. A gabonát hosszú és kemény munka volt összehozni a felhőkarcolók árnyékában, ahol...

Kövess minket Facebookon is!