Dózsa György mérlegelő unokája vagyok én

Érdekes, hogy az a közéleti oldal, amely végig nagyon élesen fogalmazott, legyen szó bár antiszemitákról vagy bevándorló-ellenességről, magyar kormányról vagy háborúpártiságról, most hirtelen...

A büntetés nem marad el

Bayer Zsolt mélységesen immorális lény: mindig egyetért azzal, amit a magyar kormány mond és tesz. Ukrajnát megtámadta Oroszország, erre Bayer a békéről fuvolázik.

Oblomov érik – Ágoston Hugó 80. születésnapjára

Legenda volt a számomra, A Hét című-nevű legenda része, azé a folyóiraté, ahol Kacsir Mária, Horváth Andor, Huszár Sándor, Rostás Zoltán, Szász János és mások közöltek.

Szúr a szem

Érintett vagyok ebben a polkorrekt-ügyben is. Magát a mozgalmat vagy szellemiséget nagyon fontosnak tartom, kisebbségiként számtalanszor megtapasztaltam a gyilkos előítéletek működését.

Ennyit az etnopolitikáról

Ha az RMDSZ mindent elér, akkor tulajdonképpen önmagát szünteti meg. Az egyetlen vízió az, hogy vagyunk, és lennünk kell.

A valóság mint bunkósbot

Én úgy viselkedtem, hogy ne kaphassak meg kisebb díjakat sem, de ha netán valami csoda folytán felhívnának, nehezemre esnék nemet mondani.

Emlékiratok délelőttjei

Két olyan könyv, két olyan szerző lesz a Sepsibook meghívottja, akik meghatározóak a kortárs magyar és román irodalomban.

Papucsban élni

Megmerevedünk egy-egy koszorú előtt, és az a benyomásunk, hogy mindent tudunk.

Hegyvihar – Szilágyi István halálára

„Pista bácsi” – tisztelettel vegyes szeretettel mondtuk ezt olykor egymásnak, Vince és Imre és én. Nem lehetett vita afölött, ami ő volt.

Szorongó fölény

Ez a közösség szent, akik kiemelkedtek belőle, azok szintén, már ha el nem árulták, azaz képesek voltak kételyeiket kifejezni mindabban, amiben a közösség hisz a csillagösvénytől a fenyvesekig.

Kövess minket Facebookon is!