Miért rosszabb a jetlag, ha kelet felé utazunk?

Röviden azért, mert könnyebb tovább fennmaradni, mint korábban elaludni. A hosszabb magyarázat kulcsa a cirkadián ritmus működése.

A három magyar tengerpart legendája

Mindenki hallotta már a történetet, hogy Magyarország partjait egykor három tenger mosta. Írt róla Petőfi, az 1848-as forradalom előtt az újságok is, beszéltek róla a parlamentben, de a valóságban...

A McDonald's ananászos burgerrel akart imponálni a böjtölő keresztényeknek

Könnyen jött, könnyen ment az ananászos hamburger, ami sikertelenül szállt szembe a Filet-O-Fish szendviccsel. Üzleti vetélkedéssel és katolikus hitvitákkal fűszerezett gasztrosztori a hatvanas...

Miért csóválják a farkukat a kutyák?

A közismert magyarázat az, hogy ezzel fejezik ki az örömüket, de ennél jóval összetettebb a dolog. Definitív magyarázat még nem is létezik, de elméletek azért vannak.

A középkori Velencében hidakon rendeztek tömegverekedéseket

Ezeken néhány haláleset is előfordult, de nem annyi, mint amikor a rivális klánok még kihegyezett botokkal verték egymást.

A pingvin, ami napi tízezerszer alszik

Az állszíjas pingvin költési időszakban csak négy másodperceket alszik, de olyan sokszor, hogy így is kijön a napi tizenegy óra pihenés.

Elgondolkodott már azon, hogy miért barna az ürülék?

Hát nem attól, amit eszünk! De mi közük ehhez a vörösvérsejteknek és a sárgás-zöldes epének?

Popeye-t egy valódi emberről mintázták

A figura rajzolóját megihlette egy kidobóember jellegzetes álla, a szeme, a pipázása és verekedős természete. De az igazi Popeye sosem volt tengerész és spenót helyett inkább alkoholt fogyasztott.

A zsiráf vígan elvan napi fél óra alvással

Egészen addig, míg állatkertbe nem kerül, ahol rájön, hogy nem kell félnie a ragadozóktól.

A Presley család átka

Elvis családjának sok tragédiával kellett megküzdenie. Ezekben közrejátszott a legendás énekes hírnevének árnyoldala, de a családban gyakran előforduló szívelégtelenségeknek genetikai hátterük is...

Kövess minket Facebookon is!