Miért csóválják a farkukat a kutyák?

A közismert magyarázat az, hogy ezzel fejezik ki az örömüket, de ennél jóval összetettebb a dolog. Definitív magyarázat még nem is létezik, de elméletek azért vannak.

A középkori Velencében hidakon rendeztek tömegverekedéseket

Ezeken néhány haláleset is előfordult, de nem annyi, mint amikor a rivális klánok még kihegyezett botokkal verték egymást.

A pingvin, ami napi tízezerszer alszik

Az állszíjas pingvin költési időszakban csak négy másodperceket alszik, de olyan sokszor, hogy így is kijön a napi tizenegy óra pihenés.

Elgondolkodott már azon, hogy miért barna az ürülék?

Hát nem attól, amit eszünk! De mi közük ehhez a vörösvérsejteknek és a sárgás-zöldes epének?

Popeye-t egy valódi emberről mintázták

A figura rajzolóját megihlette egy kidobóember jellegzetes álla, a szeme, a pipázása és verekedős természete. De az igazi Popeye sosem volt tengerész és spenót helyett inkább alkoholt fogyasztott.

A zsiráf vígan elvan napi fél óra alvással

Egészen addig, míg állatkertbe nem kerül, ahol rájön, hogy nem kell félnie a ragadozóktól.

A Presley család átka

Elvis családjának sok tragédiával kellett megküzdenie. Ezekben közrejátszott a legendás énekes hírnevének árnyoldala, de a családban gyakran előforduló szívelégtelenségeknek genetikai hátterük is...

A német zsidó, aki a padláson bujkálva adott ki egy nácikon gúnyolódó magazint 95 lapszámon...

A lapot a holland ellenállás terjesztette, később évtizedekre feledésbe merült, ma kiállításokon mutatják be Curt Bloch történelmi jelentőségű hagyatékát.

A Föld mélyén ötször magasabb hegyek vannak, mint a Mount Everest

Ráadásul a 2900 kilométer mélyen található hegységről kiderülhet, hogy az valójában az ősóceánfenék. Kutatók földrengések eltérített hullámaival tapogatták le a 40 kilométernél magasabb...

Reggeli előtt vagy után kell fogat mosni?

Még a fogorvosok is megosztottak a kérdésben. Viszont ha reggeli előtt mosunk, akkor reggeli után is érdemes tenni valamit a szájhigiéniáért.

Kövess minket Facebookon is!