Turistavízummal maradna az Egyesült Államokban Bolsonaro

A volt brazil elnök ügyvédje szerint élvezni szeretné egy kicsit, hogy turistáskodhat, mielőtt eldönti, mi lesz a következő lépése.

Ferenc pápa szerint a homoszexualitás nem bűncselekmény

Mármint a szó igazságszolgáltatásban használatos értelmében nem, a katolikus egyház szerint továbbra is bűnnek minősül. De a pápa azt is mondta, hogy ugyanígy bűn az is, ha nem jótékonykodunk egymással.

11 Oscar-jelölést kapott a Minden, mindenhol, mindenkor, de legjobb film lehet az új Avatar vagy a Top Gun is

Brendan Fraser Oscar-díjas lehet, de Steven Spielberg is begyűjtött pár fontos jelölést.

Máig nem tudni, a svédeknek volt-e igazuk a koronavírus-járványban

Svédország alig zárt be a koronavírus-járvány alatt, ezt sokan öngyilkos húzásnak tartották, mások bezzegországként ünnepelték. Máig nem tudni, hogy ez az út volt-e a sikeresebb, vagy az, amit Európa többi része követett.

Törökország lemondta a svéd védelmi miniszter látogatását, Stockholmban Koránt égettek

A török elnöknek nem tetszik, hogy Svédországban engedélyezték a törökellenes tüntetéseket, amelyeken Koránt égetnek, és Erdogant jelképező bábut akasztanak fel.

Öngyilkossággal, önkárosítással, evési zavarokkal bombázza a gyerekeket a TikTok

Egy friss kutatás szerint a közösségi applikáció ijesztően gyakran ajánl fel ilyen videókat a felhasználóknak, főleg akkor, ha egyébként is érdeklődnek az efféle tartalom iránt.

Pontosabban jósolták meg a globális felmelegedést az Exxon tudósai az 1970-es években, mint a NASA

Annak ellenére, hogy a fosszilis energiahordozók kitermelésével foglalkozó vállalat vezetői már majdnem ötven éve tudnak a klímaváltozásról, masszív dezinformációs kampányt indítottak, amiben megpróbálták elbagatellizálni a globális felmelegedés következményeit.

Tévedés, hogy a hosszú expozíciós idő miatt nem mosolyognak az emberek a korai fotókon

Csak a fotózás hajnalán volt olyan hosszú az expozíciós idő, hogy fárasztó legyen mosolyogni a művelet alatt – később valószínűleg más oka lehetett, hogy olyan mogorvák voltak az első portrék.

Andrew Tate, a hímsovinizmus kisstílű csimborasszója

Szexuális erőszak és embercsempészet vádjával vették őrizetbe Romániában a TikTokon hihetetlen karriert befutott influenszert, Andrew Tate-et. Az önsegítő guruból megmondóemberré avanzsált férfi a toxikus maszkulinitás megtestesítője, mégis milliók nézték nap mint nap, ahogy osztja az észt. Pedig akár még sakknagymester is lehetett volna belőle.

Zavargások törtek ki Párizsban, miután hárman meghaltak egy lövöldözésben

Eleinte békés tüntetésnek indult, de zavargás lett a vége a tegnapi és mai megmozdulásnak is. A kurdok azután gyűltek össze az utcákon, hogy pénteken egy fegyveres közösség három tagját megölte.

Kiszivárgott dokumentumok szerint 250 millióan kaphatták el a koronavírust decemberben Kínában

A jelentések hitelességét azért is lenne érdemes minél hamarabb megerősíteni, mert a 250 millióval szemben hivatalosan Kína csak 62 592 fertőzöttet jelentett le december első 20 napjában.

Meghan és Harry Netfix-sorozata ráhúzza a vizes lepedőt a britekre

Ahhoz képest, hogy a királyi családot részben a magánéletük védelme miatt hagyták ott, most saját maguk tárják azt a nyilvánosság elé. Bár az első három rész fele arról szól, milyen mélyen gyökeredzik a rasszizmus a brit társadalomban, a beígért dráma eddig elmaradt. Jövő csütörtökön érkezik a következő három rész.

Hány kiló egy felhő?

És ha olyan nehéz, miért nem esik a fejünkre?

A pandémia alatt vált radikálissá és veszélyessé a puccskísérlettel vádolt német Reichsbürger-csoport

A Reichsbürger körülbelül 21 ezer tagjának 5 százalékáról gondolják, hogy szélsőjobboldali nézeteket vall, 10 százalékuk pedig potenciálisan erőszakos lehet. A szerda reggeli razzia során a német rendőrség 25 embert vett őrizetbe.

Először tartottak nyilvános kivégzést a tálibok a hatalomátvétel óta

Egy férfit akasztottak fel egy stadionban, aki öt évvel ezelőtt gyilkolt.

Lerombolták az otthonát annak az iráni sportolónőnek, aki hidzsáb nélkül versenyzett

A kormányellenes hangok bosszúról beszélnek, az iráni félhivatalos hírügynökség szerint nem volt engedély az építkezéshez.

Pókemberjelmezben üdvözölte a csatában elesett brit katonák gyerekeit Harry herceg

Harry régóta dolgozik együtt a Scotty's Little Soldiers jótékonysági szervezettel.

Hamarosan nem kell bekapcsolni a repülős üzemmódot a telefonunkon, ha az EU-ban repülünk

5G-t használhatunk majd a fedélzeten, a tagállamoknak 2023. június 30-ig kell rendelkezésre bocsátani az 5G frekvenciasávokat a repülőgépek számára.

Felhőket fotózott a James Webb űrteleszkóp a Szaturnusz egyik holdján

A Titán az egyetlen hold a Naprendszerben, amelynek sűrű légköre van, és jelenlegi tudásunk szerint ez az egyetlen olyan égitest a Földön kívül, amely folyókkal, tavakkal és tengerekkel rendelkezik.

Zaporizzsjából nem lesz új Csernobil, de így sem jó ötlet atomerőműre lövöldözni

Az orosz–ukrán háború egyik legijesztőbb csatatere Európa legnagyobb atomerőműve, a zaporizzsjai nukleáris erőmű. Bár még a katonai műveletek mellett is nagyon valószínűtlen egy csernobili mértékű baleset, azért felmerül a kérdés: vajon mennyi mindent bír ki egy ilyen létesítmény, és mikor érdemes elkezdeni aggódni. Szakértővel jártuk körbe a témát.

Fact-check: Afrikában alig kaptak oltást az emberek, hogyhogy nem haltak meg így milliók Covidban?

Afrikában tényleg alacsony a koronavírus-fertőzöttség és -halálozás Európához, Észak-Amerikához és Ázsiához hasonlítva is, annak ellenére, hogy alacsony az átoltottság. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a vakcinák nem működnek.

Letartóztattak két iráni színésznőt, mert levették a hidzsábot

Mindketten a közösségi médián megosztott posztjaikért kerültek börtönbe, amelyekben szolidaritást vállaltak az iráni tüntetőkkel.

Tényleg ki tudjuk izzadni magunkból az alkoholt?

Városi legenda, hogy a másnaposság enyhítésére jó módszer az izzadás, de a tudomány azt mondja, hogy inkább érdemes elkerülni a szaunát ilyenkor.

Meghosszabbíthatja a koronavírus-vakcina a menstrurációs ciklust, de csak átmenetileg

A Science szaklapban megjelent összefoglaló cikk szerint a tudomány jelenleg azt mutatja: a második vakcina meghosszabbíthatja a nők menstruációs ciklusát, de a csúszás hamar magától helyreáll.

Nemhogy csökkenne, egyenesen nőni fog idén a szén-dioxid-kibocsátás

Vészjósló adatokat mutattak be a COP27 klímakonferencián: 1 százalékkal nőni fog a szén-dioxid-kibocsátás 2022-ben a tavalyi évhez képest.

Egy apró francia falu lett az atomenergia-ellenállás főhadiszállása

Az alig 80 fős Bure mellé akarják rakni a franciák a legveszélyesebb nukleáris szemetüket, nem csoda, hogy a ide fészkelte be magát az atomellenes aktivistamozgalom is. Megnéztük, hogy mit mondanak a helyzetről az aktivisták, és mit a lerakó laboratóriumában dolgozók.

Magyarország orosz befolyásoltságáról vitázott az Európai Parlament

Vitát tartott az Európai Parlament Külügyi Bizottsága arról, hogy Magyarország és Spanyolország mennyire ad utat az orosz dezinformációnak az Európai Unión belül.

Máris megrohamozták az antiszemiták a Twittert

Ahogy Elon Musk átvette a közösségi oldal irányítását, az antiszemita felhasználók tweetkampányt indítottak. Több profilt letiltottak azóta közülük addig, amíg tartalommoderáló tanács nem alakul.

Fact-check: a majomhimlő nem nigériai biolaborokban kifejlesztett mesterséges kórokozó

A majomhimlő-járvány Afrikán kívüli megjelenésével az orosz védelmi minisztérium különböző csatornákon azt kezdte el terjeszteni, hogy a vírus az USA által működtetett nigériai biolaborokból szabadult. Utánajártunk, mi igaz ebből.

A fehér csokoládé megszületése maradékmentés eredménye

Az első világháború után túl sok volt a felesleges tejpor, de a kakaópor gyártása során fennmaradó kakaóvajat is el kellett rakni valahová: így lett a fehér csoki.