Négy embert ölt meg a bomba, aminek Hitlerrel kellett volna végeznie
A Führer ellen több tucat merényletet szerveztek, de nyolcvan éve került legközelebb a halálhoz, amikor a saját védelmére létrehozott Valkűr-tervet fordították ellene. Az összeesküvők több hibát is...
A levegő–levegő atomrakétát csak egyetlenegyszer próbálták ki
Az ötvenes években jó ötletnek tűnt ellenséges repülőgépekre lődözni irányítatlan nukleáris robbanófejekkel. A rakétából több ezret gyártottak le, és egészen 1988-ig hadrendben volt.
Majdnem a kukába került a világ egyik legnagyobb hatású horrorfilmje
A Nosferatuból idén jön az újabb változat, de csoda, hogy az eredetit meg tudjuk nézni, mert Bram Stoker özvegye megpróbálta eltüntetni a föld színéről.
A történelem legbékésebb háborúiban senki nem sérült meg
1810-ben a svédek nem akartak harcolni az angolokkal, mégis hadat üzentek nekik. A leghosszabb háború is vértelen volt, de a 20. században is találunk ilyen konfliktust.
Vett magának egy szigetet, hogy megcsinálja belőle a világ legkisebb nemzeti parkját
A Seychelle-szigetek egyik legkisebb szigetét 1962-ben vásárolta meg egy brit újságíró pár ezer fontért. Egy társával négy évtizeden át dolgoztak azon, hogy a Moyenne-sziget ma már hivatalosan is...
A világháború miatt lett tele a Dolomitok vidéke csodás gesztenyeligetekkel
Az antik idők szuperélelmiszere, ami a hosszú teleken teljes falvakat mentett meg az éhhaláltól, ma gasztrofesztiválok sztárja.
Százéves a Mount Everest legnagyobb talánya
Mallory és Irvine talán már 29 évvel korábban feljutott a Föld legmagasabb csúcsára, mint a hivatalos világelső, de a két mászó odaveszett, és a fényképezőgépük sem került elő azóta sem. Mallory...
Mielőtt a Gmail meghódította volna a világot, Garfieldé volt
A Gmail indulásakor annyira megdöbbentőnek számított a szolgáltatáshoz járó tárhely, hogy a felhasználók azt hitték, az egész egy áprilisi tréfa. És akkor még nem is tudtak a háttérben meghúzódó...
Napokig él víz nélkül, akár az úton is átmászik ez a fura hal
Ráadásul madarakat is képes megölni azzal, hogy fennakad a torkukon. Ausztrália évek óta monitorozza, nehogy a kontinensre is elérjen a faj.
A hitlerszalonna se nem náci, se nem zsír
Miből készülhet az étel, ami a történelem legborzalmasabb figurájának nevét viseli, mivel érdemelhette ki ezt a rettenetes büntetést, és egyáltalán mi az?
Kövess minket Facebookon is!