Archívum

RSS

Elon Musk beperelte az OpenAI-t

Szerinte a mesterséges intelligenciát fejlesztő, eredetileg nonprofit cég ma már a Microsoft leányvállalataként működik, és ez nem mehet így tovább.

Miért szállnak a legyek a szemétre?

És főleg: hogy találják meg ilyen gyorsan? Na és hogy kerülnek legyek egy zárt kukába? És mi köze mindennek gyilkossági ügyek felderítéséhez?

Miért rosszabb a jetlag, ha kelet felé utazunk?

Röviden azért, mert könnyebb tovább fennmaradni, mint korábban elaludni. A hosszabb magyarázat kulcsa a cirkadián ritmus működése.

A műanyaggyártók évtizedek óta átverik az embereket

Egy új jelentés szerint a cégek több mint harminc éve tudják, hogy az újrahasznosítás nem életképes, mégis rendületlenül szorgalmazzák.

Elgondolkodott már azon, hogy miért barna az ürülék?

Hát nem attól, amit eszünk! De mi közük ehhez a vörösvérsejteknek és a sárgás-zöldes epének?

Miért nem hullik le ősszel az örökzöldek levele?

A rövid válasz, hogy nem éri meg lehullatni, amíg nem dolgozott eleget. De örökzöldek sem annyira örökzöldek valójában, hullatnak ők is, csak nem minden évben.

Így kerülje el a szilveszteri rémálmot: a szemkilövő pezsgősdugót

A pezsgőbontás ártalmatlan tevékenységnek tűnhet, de meglepően sok és komoly szemsérülést okoz. Pedig nem kellene, hogy így legyen.

Családok millióit érinti a demencia – tényleg közel a megoldás?

Mindenkivel előfordul, hogy nem jut eszébe valami, de mitől fordul ez át demenciává? Hogyan változik az emlékezet az évek során? Kiderül a CEU Határtalan tudás eseményén, élőben a Telexen!

Úgy néz ki, mint én, úgy beszél, mint én, de nem én vagyok, mi az?

Hát a mesterséges intelligencia! Már nemcsak képben, de hangban is meghökkentően könnyen lehet hátborzongatóan élethűen utánozni bárkit. Aki aggódik emiatt, az szabályozásért kiált, de egyelőre azt...

Miért járt a Nobel-díj Karikó Katalinéknak?

Hogyan működik a forradalmi mRNS-vakcina, és mi volt Karikó hozzájárulása kifejlesztésében? Röviden elmagyarázzuk.

Kövess minket Facebookon is!