Kamu-Párizst építettek a franciák az első világháború alatt, hogy átverjék a német bombázókat

Csakhogy mire elkészült volna, vége lett a háborúnak, így gyorsan lebontottak mindent, és évekig elhallgatták az egész projektet.

Az OpenAI új modelljével már tényleg csak egy lépésre vagyunk a sci-fik virtuális asszisztenseitől

De igazából az is lehet, hogy már meg is érkeztünk ide. A hétfőn bemutatott GPT-4o natívan, valós időben tud kommunikálni kép, szöveg és élő beszéd alapján, és annyira természetesen csinálja ezt,...

Nembináris svájci énekes nyerte idén az Eurovíziós Dalfesztivált

Nemo a The Code című számmal nyűgözte le a résztvevő országok zsűrijeit, és a közönségtől is elég szavazatot kapott, hogy magabiztosan győzzön. A helyszínen zajló palesztinpárti tüntetések ellenére...

Európa kétszer gyorsabban melegszik a globális átlagnál

Melegrekordok a levegőben és az óceánokban, sosem látott gleccserolvadás az Alpokban, extrém hőhullámok – így nézett ki 2023 egy friss jelentés szerint.

Gigantikus, 170 kilós őskengurufajt azonosítottak Ausztráliában

Három új fajt sikerült leírniuk a kutatóknak három fosszília alapján. Az is kiderült, hogy az óriáskenguruk nem mind négy lábon jártak, ahogy eddig gondolták.

Most még csak egyre kevésbé hatásosak az antibiotikumok, de hamarosan károsak is lehetnek

Egy szegedi kutató szerint az antibiotikumok olyan baktériumokat hoznak létre, amelyek nemcsak rezisztensek, de még a fertőzőképességük is nagyobb.

Miért pont öt ujja van az embernek az összes végtagján?

A háttérben ugyanazok a matematikai mechanizmusok állnak, amelyek a gepárdok foltjai mögött is, és három molekula tánca kell hozzá. Az viszont rejtély, hogy miért pont ötnél kötött ki az evolúció.

Kimutathatóan csökkentheti a rákbetegek fájdalmait tíz perc a virtuális valóságban

Egy friss kutatás szerint a daganatos betegeknél is működik a módszer, melynek hatásai akár 24 óráig is tarthatnak.

Fényvisszaverő felhőkkel zaboláznák meg a Napot, hogy megfékezzék a globális felmelegedést

Először tesztelték élesben is azt a módszert, amellyel apróra zúzott sókristályokat tartalmazó aeroszolt permeteznének felhőkbe, hogy azok jobban visszaverjék a napfényt. A megoldás ellentmondásos,...

Téves azonosítás miatt bombázta le a segélykonvojt az izraeli hadsereg

A történtek miatt, Joe Biden mellett a brit, az ausztrál és a lengyel miniszterelnök is azonnali vizsgálatot követeltek.

Kövess minket Facebookon is!