Van ennél jobb telefon, de úgysem ez a lényeg

A OnePlust alapító Carl Pei új cége, a Nothing phone (1) néven adta ki az első telefonját, amit már akkor 160 ezren rendeltek elő, amikor még semmit nem lehetett róla tudni. A végeredmény egy villódzó hátlapú, mégis sallangmentes, remek felső középkategóriás telefon, aminél egyedibbet nehezen lehetne mutatni a piacon.

A Hatalom Gyűrűi végre elkezdte ellődözni az eddig tartalékolt puskaport

Hetek óta fanyaloghattak a nézők, hogy nem történik semmi a sorozatban, de a hatodik rész olyan lendülettel vette fel a fonalat, hogy csak kapkodtuk a fejünket. Az utolsó pár perc alapján pedig jövő héten még ezt is tudják majd fokozni.

Miért kerekek a repülők ablakai?

Hetven éve az első sugárhajtású utasszállító szögletes ablakokkal kezdte a pályafutását, de hamar kiderült, hogy ez nem volt a legjobb ötlet.

Bebizonyosodott, hogy az orgazmus közben a nőkből kilövellő folyadék a húgyhólyagból jön

Egy csapat japán kutató megdönthetetlen vizuális bizonyítékkal állt elő, de az továbbra sem derült ki, hogy pontosan mi áll a spriccelés hátterében.

Már több mint 700 sorban állót kellett ellátni, mióta felravatalozták II. Erzsébetet

III. Károly és Vilmos herceg szombat délután meglátogatta a gyászolókat, többekkel kezet is ráztak a szombati meglepetéslátogatás alatt.

Végleg megnyerte a Nirvana a Nevermind csecsemős albumborítója miatt indult pert

A borítón csecsemőként szereplő Spencer Elden, aki gyermekpornográfia miatt perelt, nem nyújthatja be többször a keresetét.

Az új Gyűrűk Ura-sorozat lenyűgöző, de egyelőre hiányzik belőle a lélek

Az Amazon méregdrága sorozata hihetetlenül látványos, be is szippantja az embert, de az első két rész alapján azért vannak problémái, és ezek felismeréséhez nem is kell betéve tudni Tolkien összes művét. Emiatt viszont kár lenne egyből temetni.

A világ egyetlen unikorniscsontváza valójában egy idétlenül összelegózott kiméra

A magdeburgi természettudományi múzeumban van kiállítva, és persze nem unikornis, de a sztorija nagyon érdekes és tanulságos.

Negatív lett a finn miniszterelnök drogtesztje

Sanna Marin önként vállalkozott a drogteszt elkészítésére, hogy eloszlassa a vele kapcsolatos aggályokat.

A fesztivál, ami még mindig furcsán terápiás élmény

A Fekete Zajon több külföldi fellépőn kívül igazából nem sok változott tavalyhoz képest, de ez nem is baj. A sokszor hangos és kaotikus zene mellett az is hozzátartozik a szokatlan hangulathoz, hogy itt egymás mellett megfér az, aki ötliteres demizsonos kannából fröccsözik már délben, meg aki A Gyűrűk Ura gyűrűinek történelmét vesézi ki tőle pár méterre.

Dragomán György egyik könyvét ajánlja idén nyáron olvasásra az Európai Unió Tanácsa

Idén harmadjára ajánlanak könyveket a tagországok szerzőitől, idén a Máglya című regény lett a magyar befutó.

Egyelőre elsöpörte a népharag, de csak idő kérdése, hogy TikTokot csináljanak az Instagramból

Többek közt Kim Kardashian is azt szeretné, ha az Instagram csak Instagram lenne, a platform átalakítása ellen még élőben is tüntettek. A cég feje előbb védekezett, aztán visszavonult, de a változás így is elkerülhetetlen. Pláne mert az Instagram eddig sem csak Instagram volt.

Szöveget ír, művészkedik és a létezéséről filozofál a mesterséges intelligencia, de ez még mindig nem a Skynet hajnala

Az utóbbi években szédítő tempóban fejlődtek a mesterséges intelligenciák, júniusban pedig egy rakás olyan dolog történt, ami miatt extra figyelem irányult ezekre a modellekre. Az öntudatra ébredő MI is újra téma lett, pedig a legtöbb kutató szerint lennének ennél fontosabb problémák is.

A legtöbb európai országban megszűnik az HBO Max saját tartalomgyártása

Múlt héten több sorozat, köztük A besúgó is eltűnt az HBO Maxról, hétfőn viszont kiderült, hogy végleg befellegzett a helyi gyártású sorozatoknak, többek közt Magyarországon is.

Több tízezren tüntettek azért, hogy Grúzia is csatlakozhasson az EU-hoz

Az Európai Bizottság egyelőre nem javasolta az ország tagjelölti státuszát, de a grúzok nem akarnak tovább várni.

Összeomlott az izraeli szivárványkoalíció, feloszlatják a parlamentet

Naftali Bennett miniszterelnök állítólag azért döntött így, mert egy korábban kilépést fontolgató képviselő szavazást akart tartani ugyanerről.

A világ legérdekesebb embere

Botrányhős, zseni, példakép, infantilis provokátor, narcisztikus akarnok, bevállalós cégvezető, korszakos üzletember, embertelen hiperkapitalista, látnok. A világ leggazdagabb embere, aki egyben a legfelkapottabb és legmegosztóbb híresség is. Kicsoda valójában Elon Musk, és hogyan lett az, aki?

Texasban mostantól bárki beperelheti a Facebookot és a Twittert, ha úgy érzi, hogy cenzúrázták őt

Az erre vonatkozó törvényt tavaly blokkolták, de egy szövetségi fellebbviteli bíróság szerdán feloldotta a tiltást. A techipari érdekvédő szervezetek már fellebbeztek is a döntés ellen a Legfelsőbb Bíróságon, de nem biztos, hogy sikerrel is járnak majd. Fontos döntés a szólásszabadság határairól.

Átmenetileg felfüggeszti Elon Musk a Twitter megvásárlását a cég negyedéves jelentése miatt

A milliárdos szeretne több részletet megtudni arról, hogy helyes-e a Twitter becslése, mely szerint a felhasználóbázis kevesebb mint öt százalékát teszik ki a kamuprofilok és a spambotok.

Elon Musk rengeteg pénzért megvette a Twittert, és senki nem tudja, mi lesz ezután

A milliárdos az elmúlt hetekben részletekbe menően beszélt a terveiről, de nem tudni, hogy ezeket tényleg megvalósítja-e majd, és ha igen, pontosan hogyan. Az sem egyértelmű, hogy ennek milyen hatása lesz majd a platformra, de Musk mellett a Twitter alapítója is hisz abban, hogy jobb idők jönnek. Ami rá is férne az egyébként masszívan veszteséges cégre.

Egy héttel a francia elnökválasztás második fordulója előtt sikkasztással vádolták meg Marine Le Pent

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) azzal vádolja Le Pent és pártjának több tagját, hogy 620 ezer eurót sikkasztottak el az Európai Parlament tagjaiként.

Tömegsírok és gyász Bucsában, ukrán zászló Ferenc pápánál – az orosz-ukrán háború 42. napja képekben

Szerdán is a bucsai mészárlás maradt a legfontosabb téma az orosz-ukrán háborúban, a kelet-ukrajnaiakat pedig figyelmeztették, hogy meneküljenek, amíg még megtehetik.

Az amerikai törvény, ami direkt úgy lett megalkotva, hogy ne fogadják el – aztán természetesen elfogadták

A förtelmek vámja néven elhíresült védővámot rögzítő, 1828-as törvényjavaslat lényege az lett volna, hogy nehéz helyzetbe hozza John Quincy Adams elnököt, de végül nem úgy sült el, ahogy tervezték.

Durván 620 millió dollárnyi kriptovalutát nyúlt le egy hekker a legnépszerűbb kriptojátéktól

Az Axie Infinity alapját képező Ronin blokklánc minden idők egyik legnagyobb kriptopiaci hekkelésének lett az áldozata.

Nyolc világbajnokot vert meg bridzsben egy francia startup mesterséges intelligenciája

A robotok újabb fronton szárnyalták túl az embereket a sakk, a go és több videójáték után.

A rendőrségi nyomozás alapján öngyilkosságot követhetett el a tavaly meghalt Max Mosley

A FIA egykori elnöke egy keddi meghallgatáson elhangzottak alapján valószínűleg fejbe lőtte magát, miután megtudta, hogy gyógyíthatatlan rákbetegségben szenved.

A Coca-Cola egyszer kitalálta az italautomatát, ami drágábban adja a kólát a forró nyári napokon

Azt sem rejtették véka alá, hogy a háttérben a profitmaximalizálás áll, így nem meglepő, hogy minden versenytársuk ezen élcelődött, az ötletet pedig elsöpörte a népharag.

Mindenhol nagy a pusztítás, de két kijevi futóval mégis bekúszik a normalitás – az ukrajnai háború 32. napja képekben

Vasárnap szó volt koreai mintára kettészakított Ukrajnáról, Biden kemény kijelentései miatt magyarázkodott az amerikai diplomácia, az orosz lapoknak nyilatkozó Zelenszkij interjúját pedig gyorsan le is tiltották az oroszok.

Heten megsérültek, ketten pedig meghaltak, miután két terrorista lövöldözni kezdett Izraelben

Hadera városközpontjában nyitottak tüzet, a közelben lévő határőr katonák lelőtték őket.

Az első rész alapján szó szerint bármi lehet még a Halo-sorozatból

Pénteken végre kijött a majdnem tíz éve készülő sorozat első része, amiről három dolgot biztos el lehet mondani: marha jól néz ki, tele van pakolva easter eggekkel, és fene se tudja, hogy mi lesz belőle a végére.