Szétfejelt orr, gólzápor és dübörgő cseresor: Anglia 6-2-re lelépte Iránt a vb-n

Félórányi gyürkőzés után beindult a henger, a 103. percre is jutott a nyolc gólból.

A Lengyelországra hulló rakéta csak néhány órás riadalmat okozott, de a jövőben még több ilyen incidensre számíthatunk

A vehemens ukrán reakció nem tetszett az eszkaláció elkerülésén dolgozó egyes nyugati diplomatáknak. A NATO higgadtságát magyarázza, hogy a szövetség fel van készülve a provokációkra, balesetekre és félreértésekre. Ahogy az energetikai infrastruktúrát célzó orosz légicsapások miatt egyre több rakéta, drón és harci repülő nyüzsög az ukrán légtérben, nő a valószínűsége a baleseteknek, tévedéseknek is.

Netanjahu valószínűleg megnyerte az izraeli választást, a szélsőjobbal koalícióban térhet vissza

Három exit poll is minimális többséget tippel a jobboldali koalíciónak, a szélsőségesen arab- és LMBTQ-ellenes mozgalom megduplázta mandátumai számát.

Bolsonaro elvesztette a brazil elnökválasztást, a baloldali Lula visszatért harmadik elnöki ciklusára

Kevesebb mint két százalékpont a különbség, soha ilyen szorosan még nem alakult brazil elnökválasztás. Külföldi vezetők sorra gratulálnak Lulának, aki győzelmi beszédében a rasszizmus elleni fellépést és a milliókat sújtó éhezés és alultápláltság felszámolását ígérte. Bolsonaro egyelőre hallgat.

Nők, élet, szabadság – Iránban öt hete nem tudják elnyomni a tiltakozásokat

Több mint 200 halálos áldozat és 10 ezer letartóztatott, kigyulladt börtön és meggyilkolt gyerekekre válaszoló pedagógussztrájk. Az erkölcsrendészet brutalitása miatt kirobbant tiltakozáshullám tetőzése után sem akar apadni. Az iszlamista vezetés ideológiai merevségére rámehet a nukleáris megállapodás is, de nehéz megjósolni, meddig kanyarodik a szervezett mozgalom vezetését továbbra is nélkülöző, decentralizált tüntetésspirál.

Arra ügyelnek, hogy Putyint ne kritizálják, de a hadsereg vezetése már szabad préda az orosz állami médiában

Az ukrán hadszíntéren elszenvedett egymást követő veszteségek hatására a katonai bloggerektől kezdve az edzett propagandistákig felerősödtek a kritikus hangok az orosz információs térben. A két kulcsgondolat: felelősségre vonás és eszkaláció, de véletlenül sem az invázió megkérdőjelezése. Ennek is szólhatott a krími híd elleni robbantás után Putyin rakétacsapás-sorozata a civil infrastruktúra ellen.

Bolsonaro kikapott a brazil elnökválasztás első fordulójában, de óriásit tévedtek a közvélemény-kutatók

Orbán szövetségesének több millió rejtőzködő szavazót sikerült mozgósítania, a várakozásokkal ellentétben teljesen nyitott a második forduló. A Magyarországon szavazók elsöprő többsége a baloldal legendás exelnökét, Lulát támogatta.

Elkezdődött a brazil elnökválasztás, akár már az első fordulóban megbukhat Bolsonaro

A felmérések alapján a korábban börtönben is ülő baloldali exelnök végez az élen Bolsonaro előtt, aki lebegtette, elismeri-e az eredményeket. Lulának arra is van esélye, hogy már az első fordulóban megnyerje az elnökválasztást. Lula a kétezres évek iránti nosztalgiára és az Amazonas sorsa miatti aggodalomra építhet, Bolsonarót a gazdasági optimizmus segítheti.

Magyarországnyi ukrán terület elcsatolását jelentette be Putyin. És most mi lesz?

A több szövetségese által is elutasított aktussal a háború is szintet lépett: innentől Moszkva felfogása szerint már orosz földön zajlanak a harcok. Az ukránok jelezték, hogy az ellentámadás folytatódik, Donyeck megyében kerítenek be egy stratégiailag fontos várost, emellett a NATO-tagságot is kérvényezték.

Putyin aláírta a négy ukrán terület elcsatolását

Az orosz elnök bejelentette Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon annexióját. Azt mondta, hogy az elcsatolt részeken élők örökre orosz állampolgárok lesznek, Ukrajnának le kellene tennie a fegyvert, a Nyugatot pedig azzal vádolta, hogy gyarmatosítaná és darabokra szabdalná Oroszországot. Az annexiót a nemzetközi közösség nem ismeri el.

Kirill pátriárka orosz egyházi kitüntetést küldött Semjén Zsoltnak

A magyar kormány nem verte nagy dobra, hogy a miniszterelnök-helyettesnek Kirill pátriárka elküldte a Dicsőség és Becsület rend II. fokozatát.

Egy 22 éves nő halála után robbant ki az egyre csak terjedő tüntetéshullám

Hidzsábégetésekkel, a legfelsőbb vezető arcképeinek leszaggatásával és a rendőrökkel való összecsapással tiltakoznak Iránban, miután egy erkölcsrendészeti eljárás után meghalt Mahsza Amini. Az iszlamista vezetés internetes kijárási tilalommal és tucatnyi halottal járó megtorlással válaszol.

Von der Leyen: Nem tanultunk az ötven évvel ezelőtti energiaválságból

Az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlamentben elmondott helyzetértékelőjében új klímavédelmi intézkedéseket jelentett be, és leszögezte, Putyin el fog bukni.

Egyre kiterjedtebb a nagy orosz–ukrán drónháború

A háború előrehaladtával egyre nő a drónok szerepe, de a távirányítású kisgépek mindkét oldalon hullanak, mint a legyek. Az orosz–ukrán drónháború az elektronikai hadviseléstől az Eurovíziós dalfesztiválon át az AliExpressig mindenhol érezteti hatását.

A tálibok évtizedek óta nem látott békét teremtettek, de milliókat küldtek vissza a középkorba

Egy éve vette át a hatalmat Afganisztánban az iszlamista szélsőséges mozgalom, mely saját bigottságának is köszönheti az elviselhetetlenség határát súroló gazdasági-szociális válságot. A közel 40 millió lakosból 23 millióan szenvednek napi élelmiszer-ellátási gondoktól, miközben nemzetközi szervezetek számos önkényes letartóztatást és minimum 160 bírósági ítélet nélküli gyilkosságot írnak a tálibok számlájára.

Izrael villámhadműveletben fejezte le a legveszélyesebb palesztin terrorszervezetet

Az izraeli légierő célzott csapásokban omlasztotta rá a házat az Iszlám Dzsihád több vezetőjére, a terrorszervezet pedig napok alatt több mint ezer rakétát indított izraeli terület felé. A vasárnapi fegyverszünetig 46 palesztin, köztük 20 civil is meghalt. De miért maradtak egyedül a terroristák, mit csinált a Hamász, és hogyan tett keresztbe a miniháború Netanjahu terveinek?

Orbán Dallasban: Sajnos a Ewing Olajtársaság nem nekünk adózik

A miniszterelnök a legfontosabb amerikai konzervatív konferencián laza, de ultraradikális beszédben ostorozta az idióta hírhamisító médiát, Obamát és a Gyuri bácsinak nevezett Soros Györgyöt. A nőtlen amerikaiaknak azt javasolta, gyorsan keressenek magyar feleséget.

Orbán a fajkeveredéses beszéd terhével érkezett Amerikába, hogy utat mutasson a jobboldalnak

A magyar miniszterelnök Trumppal már találkozott, csütörtökön a legrangosabb amerikai konzervatív kezdeményezés dallasi konferenciájának egyik vezérszónokaként fog beszélni. Közben vezető lapok minősítették nemkívánatos személynek tusnádfürdői beszéde miatt. Összeszedtük, amit Orbán amerikai útjáról tudni érdemes.

Oszama bin Laden jobbkezéből lett a dzsihád múmiája az al-Kaida megölt vezetője

Joe Biden jelentette be Ajmán az-Zavahiri, az al-Kaida emírjének likvidálását, egy kabuli erkélyen, feltehetően egy amerikai nindzsabomba végzett vele. Amikor 2011-ben az alapító örökébe lépett, kiderült, hogy soványabb karizmája és a megváltozott környezethez alkalmazkodni képtelen merevsége miatt nem tudja összefogni az egykor rettegett al-Kaidát, melyet globális szinten a vele szembeforduló Iszlám Állam, helyi szinten pedig a tálibok jelentéktelenítettek el.

Egy brazil lap szerint Szijjártó arról érdeklődött, hogyan segíthetné a magyar kormány Bolsonaro újraválasztását

Az érintettek szerint ez csak a szimpátia kifejezése volt, nem a brazil elnökválasztásba való beavatkozási kísérlet.

Komoly politikai zűrzavart hozott, hogy az USA-ban kivették az abortuszt az alapjogok közül

A legfelsőbb bírósági döntés után százezer nő abortusza került veszélybe, 25 szövetségi államban fogadtak vagy fogadnak el abortuszkorlátozó jogszabályokat. Közben ügyészek tagadják meg a szolgáltatók elleni fellépést, óriásvállalatok szervezik dolgozóik terhességmegszakító útjait.

Megszületett a megállapodás: Finnország és Svédország előtt is szabad az út a NATO-ba

A csatlakozást eddig blokkoló Törökországot egy biztonsági memorandummal sikerült meggyőzni.

Egy rozsdás tengeri platform, millió hordó olaj és egy polgárháború: korunk legnagyobb olajkatasztrófája fenyeget

A Vörös-tenger partjainál hét éve karbantartás nélkül, tönkrement biztonsági berendezésekkel dekkol egy olajjal teli lebegő tároló. A katasztrófa elhárításához néhány tízmillió dollár kellene, még nem sikerült összekalapozni.

Tömegbe hajtott Berlinben egy autó, halálra gázolt egy tanárnőt

Nagy erőkkel érkeztek tűzoltók és rendőrök a helyszínre, a rendőrség letartóztatta az autó sofőrjét, egy 29 éves német-örmény férfit.

Életét vesztette a legnagyobb orosz közösségi oldal két topmenedzsere a sarkkör közelében tett kalandtúrájukon

A VK első vezérigazgató-helyettese és beszerzési igazgatója egy tundrai viszonyokra specializált terepjáróval borult fel Nyenyecföldön.

Erdoğan: Törökország offenzívába kezd Észak-Szíriában

A kurdok elleni „antiterrorista hadművelet”-et már el is ítélte az Egyesült Államok, de Oroszország sem örül az odahaza az inflációval harcoló török elnök húzásának.

Megállapodás született az uniós csúcson, kiiktatják az orosz olajimport 60 százalékát

A magyar követelések teljesülése miatt Orbán Viktor nem emelt vétót.

Biden: Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Ukrajnában népirtás zajlik

Az amerikai kormányzatból elsőként mondta ki, hogy Oroszország szisztematikus népirtást hajt végre Ukrajnában.

Az Európai Ügyészségnél is feljelentést tesz az ellenzék az elégetett erdélyi levélszavazatok miatt

Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő szerint Erdélyben minden választási évben központi utasítás dönti el, hogy a Fidesz javára hány százaléknak kell kijönnie a levélszavazatokból.

Mariupolnak órái lehetnek hátra, Kijevet nem sikerül bekeríteni – a háború huszonötödik napja képekben

Menekültek humanitárius folyosó nélkül, harckocsik páncéljuk nélkül, emberek víz, élelem és otthon nélkül.