„Senki sem tud annak az útjába állni, aminek eljött az ideje” – Múzeumalapítás és társadalmi ideál

A legutóbbi népszámlálás nyomán felerősödő öndefiníciós kísérletek egyfajta versengést indítanak el a romák asszimilációjáért.

Legyen sztrájk!

A gazdasági-társadalmi válság megoldását a hatalmon levők tankokban és gumibotokban látják, nem progresszív lakáspolitikában, nagyszabású ökológiai restaurációs projektekben, ne adj’ Isten:...

Pacalleves vagy védőoltás? Sokféleképpen jellemeztétek már a Transtelexet, véleményeitekből...

Milyennek láttok ti? Fontos kérdés ez akkor, amikor a Transtelex jövőbeli útjára támogatásotokkal kell szavaznotok. Olvasói reakciókat gyűjtöttünk össze, hogy nektek mit jelent a Transtelex.

Dull Szabolcs: Csak tőled függ a Transtelex jövője!

„Hisszük, hogy az erdélyi olvasók számára fontos érték a Transtelex, és hogy támogatják annyian, hogy önálló, erős szerkesztőségként megmaradjon és fejlődni tudjon.”

Pluralizmus Erdélyben: Az erdélyi magyar nyilvánosságnak szüksége van egy olyan lapra, mint a...

Senki nem tud és nem fog hitelesebb és valóságosabb képet mutatni számunkra Erdélyben és Magyarországon sem, mint az erdélyi magyar újságírók által írt és szerkesztett, mindkét ország politikai...

Sikeres évet zár a Transtelex: értékeket mutattunk fel, közügyekért álltunk ki, párbeszédet...

Számtalan fontos témát jártunk körül, helyszíni riportokat, tényfeltáró anyagokat készítettünk, és elindítottuk offline beszélgetőműsorunkat, a Dialógot is. Ha fontosnak érzed munkánkat, akkor itt...

Bálványo(m)k alkonya? Gondolatok Roger Waters budapesti koncertjéről

Waters világpolitikai téveszméket tolmácsolva úgy tesz, mint Mikszáth hőse, Pongrácz István, aki a 19. században is középkori várúrként él. A fáradhatatlan lovag küzdve küzd és árnyékbokszol.

Merre tovább, Transtelex?

Ha fontos számotokra a Transtelex, akkor a havi minimumot, amit erre tudtok szánni, állítsátok be rendszeres támogatásként, mert enélkül veszélyben a lap jövője.

Győzelemre állnak az önkényuralmi propagandisták

Ha a demokráciának lenne saját végítélet órája, akkor ma két perccel éjfél előtt lennének az óramutatók – írja a Nobel-békedíjas Maria Ressa a társával jegyzett véleménycikkében.

A Nagy Leleplezés vagy csak egy kis szélsőjobb propaganda?

Egy ilyen előadás „művészetnek” gyenge, társadalomkritikának téves és elfogadhatatlan, talán egyetlen vonatkozásában lehet sikeres: megágyaz a lopakodó, vagy akár máris masírozó szélsőjobbnak.

Kövess minket Facebookon is!