Harmadik legnagyobbként megalakult a Fidesszel a Patrióták Európáért EP-frakció
A csoportnak mostani állás szerint több képviselője van, mint az eddig harmadik Európai Konzervatívok és Reformereknek, ahová a Fidesz korábbi nyilatkozatok alapján be akart lépni.
A Flamand Érdek is csatlakozik Orbánék EP-csoportjához, lassan szinte egy teljes frakció átmegy
Csak három párt maradt az Identitás és Demokrácia nevű frakcióban, ami nyilvánosan nem jelezte, hogy átigazolna a Patrióták Európáérthoz, közülük kettőt már korábban hírbe hoztak az új csoporttal.
Szinte biztos, hogy nem csatlakozik Orbánék EP-frakciójához a Jog és Igazságosság
Az Orbánék új frakciójával hírbe hozott lengyel párt részt vett a mostani csoportja alakulóülésén és társelnöki posztot kapott, korábbi hírek szerint a tisztségek miatt lebegtette a kilépését.
„Nem tudjuk támogatni ezt” – mondta Orbán az uniós csúcstisztségekről szóló alkuról
Az uniós állam- és kormányfők találkozójára érkezve Orbán pimaszságnak nevezte a három középpárti csoport egyezségét a vezető uniós posztokról. A miniszterelnök Zelenszkijjel is beszélgetett.
Kilép az Orbánnal közös konferenciázás miatt vizsgált cseh ANO a liberálisoktól
Andrej Babiš volt kormányfő bejelentésével még nagyobb hátrányba kerültek a liberálisok, hogy visszaszerezzék a frissen elveszített harmadik helyüket az Európai Parlamentben.
A ECR társelnöke szerint a Fidesz hivatalosan nem is akart hozzájuk csatlakozni, és az nem a román...
Kocsis Máté a román AUR társulása után közölte, hogy nincs közös frakció az ECR-rel, ami egyébként csatlakozási feltételül egy Ukrajnát támogató nyilatkozatot is előírt.
Felvették a Tisza EP-képviselőit az Európai Néppárt frakciójába
A jobbközép európai parlamenti frakció úgy döntött, beengedi a Tisza Párt képviselőit, köztük Magyar Pétert, így teljesült az egyik feltétel, amihez a KDNP a kilépését kötötte.
A Fidesszel beelőzhetnék az euroszkeptikusok a liberálisokat az EP-ben, de maradt a középpárti...
A szélsőjobb nyerte a legnagyobbat az EP-választásokon, a liberálisok és a zöldek veszítettek a legnagyobb arányban a súlyukból. A Fidesz érvelése az EU 2. legnagyobb győzelméről is csak...
A CDU ünnepel, az AfD bejött másodiknak, Scholzék csalódottak
A német kormánykoalíció mindhárom pártja pofont kapott az EP-választáson, de főként a Zöldek gyengültek.
Akkora csalódás volt a választások eredménye a belga miniszterelnöknek, hogy könnyek között...
Belgiumban az EP-választással együtt tartották a szövetségi és a regionális választásokat is.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Kövess minket Facebookon is!