Archívum

RSS

Az EU-ból csak a magyar kormány nem kérte Izraelt, hogy ne támadjon Rafahra

A 26 uniós külügyminiszter nevében kiadott nyilatkozat elismeri Izrael önvédelmi jogát, de azonnali humanitárius szünetet szeretne.

Uniós eljárás indul a TikTok ellen

Az Európai Bizottság többek között azt vizsgálja, sérült-e a kiskorúak védelme és addiktívra alakították-e ki a videóplatformot.

Ursula von der Leyen ismét az Európai Bizottság elnöke lenne

A német politikus a háta mögött tudhatja az uniós pártcsaládot, amely várhatóan a legtöbb európai parlamenti képviselőt adja a júniusi EP-választás után.

Kémkedéssel gyanúsított EP-képviselő: Igen, ügynök vagyok. A béke ügynöke.

Ráadásul sikertelen ügynök, szabadkozott Tatjana Ždanoka. Az orosz befolyásról szóló vitán Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök arról beszélt: a Kreml több szélsőséges pártba fektetett be.

Orbán is beleegyezett, megvan az alku Ukrajna 50 milliárd eurós támogatásáról

Mind a 27 állam- és kormányfő beleegyezett, hogy az uniós költségvetésen belül segítsék Ukrajnát, jelentette be az Európai Tanács elnöke.

Uniós eljárásra utalt a szuverenitási törvény miatt az Európai Bizottság

Már decemberben levelet írtak a kormánynak, megfelelő válasz híján megteszik a szükséges lépéseket, árulta el Didier Reynders igazságügyi biztos egy meghallgatáson.

Összuniós kártyát vezetnének be a fogyatékkal élőknek

A fogyatékkal élőket az egész EU-ban azonos jogok illetnék meg egy uniós dokumentummal és egy parkolókártyával, amiket akár digitálisan is megkaphatnának.

Megegyeztek a hét éve gyűrt uniós menekültügyi csomag fő elemeiről

Kötelező tagállami szolidaritást és vizsgálatokat vezetnének be. Gyorsított határeljárás jöhet azoknak, akik valószínűleg nem kapnak menedékkérelmet.

Megkezdik az uniós csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával

Diplomáciai források szerint Orbán Viktor inkább elhagyta a termet, de nem vétózott, így született meg az egyhangúságot követelő döntés.

2040-re kivezetnék a gázkazánokat az EU-ban

Az uniós jogalkotók alkujával 2030-tól szinte csak olyan új épületeket engednének, amelyek nem bocsátanak ki üvegházhatású gázokat.

Kövess minket Facebookon is!