Hivatalosan is elfogadták a 14. szankciós csomagot, amit a magyar kormány sem vétózott
Bár több oldal is a magyar kormány uniós megkerüléséről ír, az egy másik ügyről szól. Az EU szankciói most először érintik az orosz földgázt, de csak az LNG továbbadását.
Kilép az Orbánnal közös konferenciázás miatt vizsgált cseh ANO a liberálisoktól
Andrej Babiš volt kormányfő bejelentésével még nagyobb hátrányba kerültek a liberálisok, hogy visszaszerezzék a frissen elveszített harmadik helyüket az Európai Parlamentben.
Felvették a Tisza EP-képviselőit az Európai Néppárt frakciójába
A jobbközép európai parlamenti frakció úgy döntött, beengedi a Tisza Párt képviselőit, köztük Magyar Pétert, így teljesült az egyik feltétel, amihez a KDNP a kilépését kötötte.
A Fidesszel beelőzhetnék az euroszkeptikusok a liberálisokat az EP-ben, de maradt a középpárti...
A szélsőjobb nyerte a legnagyobbat az EP-választásokon, a liberálisok és a zöldek veszítettek a legnagyobb arányban a súlyukból. A Fidesz érvelése az EU 2. legnagyobb győzelméről is csak...
A nagy ugrásra kész szélsőjobbtól a megroggyanó szélsőbaloldalig: ezek az EP frakciói
Milyen csoportokból áll az Európai Parlament? Melyikhez csatlakozna a Tisza Párt? És milyen komoly hátránnyal jár, ha egy párt egyikhez sem tartozik?
Úgy néz ki, csak Magyarország maradt hetes cikkes uniós eljárás alatt
Az Európai Bizottság visszavonta a Lengyelországról kiadott javaslatát. Ezzel a testület szerint megszűnt a hetes cikkes eljárás, a magyar kormány korábban tagállami szavazást is pedzegetett.
Europe Elects: A Fidesz elveszítené a magyar EP-mandátumok abszolút többségét
A DK az MSZP-vel és a Párbeszéddel együtt annyi helyet szerezne az EP-ben, mint öt éve egyedül, a Tisza hat mandátumot kapna, a többi ellenzéki pártnak nem lenne képviselője.
Vészfékkel hosszabbította meg az EU a szabad ukrán agrárimportot
A tagállamok magyar, lengyel és szlovák ellenzés mellett, bolgár tartózkodással szavazták meg az egyszer már újratárgyalt alkut.
Uniós eljárás indul a Facebook és az Instagram ellen
A gyanú szerint a megtévesztő reklámok és politikai tartalmak kezelésével lehetnek gondok a Metánál, a cég ráadásul pont a júniusi EP-választás előtt lő le egy fontosnak tartott eszközt.
Felpuhítják az uniós agrárpolitika előírásait, miután tüntettek a gazdák
Több könnyítést sürgősségi eljárással fogadtak el az Európai Parlamentben, mielőtt újraválasztanák a testületet.
Kövess minket Facebookon is!