Joe Biden megígérte, hogy az amerikai katonai erők megvédenék Tajvant Kína ellen

A Fehér Ház szóvivője szerint viszont nem változott az USA tajvani politikája.

III. Károlynak hívják az új brit királyt

Az új trónörökös pedig Vilmos herceg.

Borostásan, napszemüvegben fotózták le Orbán Viktort Horvátországban

A szabadsága utolsó hetében Németh Zsolttal futott össze a miniszterelnök.

Donald Trumppal találkozott Orbán Viktor az USA-ban

Három év után szoríthatták meg ismét egymás kezét. Közben az egyikük elbukott egy választást, a másikuk meg minden eddiginél nagyobbat nyert.

Óriási erdőtüzek vannak Franciaországban és Portugáliában a hőhullám miatt

Portugáliában már halálos áldozata is van a tűzvésznek, a Pilat-dűne közeléből pedig hatezer kempingezőt menekítettek ki.

Az elmúlt évtizedek legszigorúbb fegyvertartási törvényjavaslatát fogadta el az amerikai szenátus

Szigorúbb háttérellenőrzés várhat a 21 év alattiakra, megtiltják a fegyvereladást azoknak, akiket kapcsolaton belüli erőszak miatt elítéltek.

Novák Katalin: Van egy kapu a Sándor-palota és a Karmelita között

Első írott nagyinterjúját a Telexnek adta Novák Katalin köztársasági elnök. Kiderült, hogy hetente találkozik Orbán Viktorral, és eddig is volt lehetősége neki kritikát megfogalmazni, de nem ezt érzi fő feladatának. Elárulta, mit kért Duda lengyel elnöktől a varsói útján, és elutazna-e Moszkvába. Elképzelhető, hogy elnökként törvényjavaslatot nyújt majd be a parlamentnek, de nem az abortuszszabályokkal kapcsolatban. Egyik kedvenc filmje a Pretty Woman.

Orbán: Az álmainkat keressük az Európai Unióban

Az ötödször megválasztott miniszterelnök szerint mi vagyunk Európa jövője. Pár órával korábban Gyurcsány Ferenc törvénytelennek nevezte a kormányt, Kövér László figyelmeztette, hogy erre se joga, se erkölcsi alapja nincs, a DK pedig kivonult az ülésteremből.

Orbán Viktor bejelentette az új kormány névsorát

Lázár János az Építési és Beruházási Minisztériumot vezeti, Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért, Nagy Márton a gazdaságfejlesztésért felel. Mind a 14 miniszterével megállapodott Orbán Viktor, hétfőn leteszi a miniszterelnöki esküt a parlamentben.

Újra Jakab Pétert választották meg a Jobbik elnökének

71,4 százalékot, több mint két és félszer annyi szavazatot kapott, mint a kihívója, Stummer János, így a történelmi választási vereség és a napokban nyilvánosságra került jobbikos zaklatási ügy ellenére marad a Jobbik élén.

Megalakult az új Országgyűlés, Kövér László rögtön meg is találta a közös nevezőt az ellenzékkel

Hadházy Ákos kivételével minden képviselő letette az esküjét, kilenc frakció alakult, Áder János Orbán Viktort javasolta miniszterelnöknek, felálltak a bizottságok.

Az asztalmarkolós felvétel után ismét azt találgatják, hogy milyen betegsége van Vlagyimir Putyinnak

Az orosz elnök görcsösen kapaszkodik az asztal sarkához, a lába pedig szinte folyamatosan mozog, miközben a védelmi miniszterrel beszélt.