Zöldövezet

RSS

Fák ültetéséből csinált működő üzletet egy csíkszeredai vállalkozó

Legutóbb Csíkszentkirály szélén, a környék egyetlen gyurgyalag-költőtelepe mellé emeltek bokros-fás zöld falat, hogy a költési időszakban a madarakat elválasszák a közelben nyüzsgő emberek és gépek zajától. De hogyan kapcsolódik az ajándéktárgyak gyártása a környezetvédelemhez, és mennyire vevő erre az erdélyi társadalom? Vállalkozói profil.

Törvénymódosítással próbálnák megelőzni a köztéri fák további kontár csonkolását a szakértők

Gyakori jelenség, hogy közterületeken brutálisan megcsonkolnak kifejlett fákat, olyan fajok egyedeit is, melyek nem képesek túlélni egy ilyen beavatkozást. A tájépítészek egyesülete és a Declick közösség két éve küzd egy új jogszabályért, legutóbb a parlamenti frakcióvezetőkhöz fordultak, de nem tűzték napirendre az indítványukat.

Az országban elsőként Szatmárnémetiben alakítottak ki „vadvirágos rétet” a beporzó rovaroknak

A külföldön egyre népszerűbb, őshonos virágokkal bevetett városi zöldövezetek amellett, hogy szépek, segítik a méhek fennmaradását. Ráadásul, mivel nem igényelnek sok karbantartást, még pénzt is lehet spórolni velük.

A Kolozsváriak erdeje nem is igazán erdő, de legalább távol van mindentől

Április eleje óta már látogatható Kolozsvár legújabb parkja, mi pedig elmentünk megnézni a Kolozsváriak erdeje fantázianevet viselő új zöldövezetet.