Szexuális nevelés

RSS

Ha nem beszélünk a kamaszokkal a szexről, egyedül maradnak a pornó okozta traumákkal

A kamaszokat nem csak a nem kívánt terhességek és a nemi betegségek ellen kell felvértezni, hanem a párkapcsolati erőszak ellen is, amelynek egyik forrása az általuk fogyasztott pornó.

„Krisztus nem fogja meggátolni, hogy teherbe essen a kiskorú gyermeked”

Még mindig rengeteg tabu övezi a szexualitást, ami a szülőket is meggátolja abban, hogy nyitottan beszélgessenek erről gyerekeikkel. Az egyházak sem segítik a folyamatot, sőt „ott szúrják el”, hogy a szexualitást a bűnnel és a szégyennel társítják. A Kolozsvári Magyar Napokon a Keresztény szemlélet, szex és pedagógia című kerekasztal-beszélgetésen jártunk.

Felmérés: a diákok több mint háromnegyede gondolja, hogy szükséges a szexuális nevelés tantárgy

Az új közoktatási törvény tervezetéről kérdezték őket.

Szexuális nevelés: a politikusok a homokba dugják a fejüket, de a lakosság többsége is csak 14 éves kortól támogatja

Pedig azokban az országokban, ahol létezik iskolai szexuális nevelés, nemcsak a kiskorú anyák aránya kisebb, de a nemi életet is később kezdik meg a fiatalok, és a védekezésben is tudatosabbak.

Iohannis kihirdette az egészségügyi oktatásról szóló törvényt

Csak nyolcadik osztálytól és csak szülői beleegyezéssel vehetnek részt azokon az egészségügyi órákon a diákok, amelyeknek többek között az volna a céljuk, hogy megakadályozza a kiskorúak körében a nemi betegségek terjedését és megelőzze a serdülőkori terhességet.

Világos, hogy sötétség van

Az iskolai szexuális felvilágosítás törvényes kereteinek parlamenti vitája kapcsán hideglelős és vérfagyasztó szellemi sötétségbe volt alkalmunk ismét betekinteni.

Csak szülői engedéllyel és csak nyolcadikban vehetnek részt a „szexuális nevelés” órákon a diákok

Egy képviselő kivételével az RMDSZ-frakció jelen lévő tagjai is igennel szavaztak.

Még jobban korlátoznák a szexuális nevelést az iskolákban: csak 8. osztálytól férhetnének hozzá a diákok

Miközben Európa-szinten a 15 év alatti anyák közel fele romániai, a gyerekek pedig a gyakorlatban már tizenévesen pornográf tartalmakat fogyasztanak, a döntéshozók azon fáradoznak, hogy minél inkább elodázzák a szexuális nevelés bevezetését az iskolákban.