11 éves kiskorú lányt filmeztek le szexelés közben, majd szétküldték a videót az iskola diákjainak

2023. március 25. – 15:09

Másolás

Vágólapra másolva

Szexuális aktus közben filmeztek le egy 11 éves diáklányt, egy nálánál idősebb, de szintén kiskorú diák társaságában a Kolozs megyei Aranyosgyéres egyik iskolájában. A felvételeket készítők, aztán mindenkihez eljuttatták ezeket: osztály- és iskolatársaknak, de a szülői csoportokban is terjedt a videó, és eljutott az iskola igazgatójához is, aki azonnal jelentette a gyámhatóságnak, ugyanis a kislány állami gondozott, és egy aranyosgyéresi hivatásos nevelő gondjaira volt bízva.

A gyermekvédelmi hatóság lépett, és az ügyet közvetlenül a kolozsvári DIICOT-nak, a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészségnek jelentették.

A lányt egy kolozsvári sürgősségi befogadóközpontban helyezték el, ahol orvosi ellátásban és pszichológiai szaktanácsadásban részesül. Az incidenst követően a Kolozsvári Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője, Monica Filip a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy szerinte „a kislány rossz társaságba keveredett”. Ezen a véleményen volt az iskola igazgatója is, aki szerint már január-februárban észlelhető volt, hogy a kislány magaviselete megváltozott.

A nyomozás lezárását követően a 11 éves lánnyal szexuális kapcsolatot létesítő diákot nemi erőszakkal és pornográf anyagok terjesztésével vádolhatják.

2022-ben döntött arról a képviselőház, hogy szexuális felvilágosítást az iskolákban csak nyolcadik osztálytól és a szülők írásos beleegyezésével lehet tartani.

A vélemények erősen megoszlottak arról, hogy milyen formában szigorítsák, vagy egyáltalán engedjék-e meg a iskolai szexuális nevelést. A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), illetve az ortodox egyház és egyházközeli civil szervezetek mereven elutasították az iskolai szexuális felvilágosítás bevezetését. Kijelentették, a szexuális nevelést és a genderideológiát nem engedik bevinni az iskolákba, mert nincs szükség „tinédzserabortuszokra” és „gyermekmaszturbációra”, egyszóval „szexualitásra”. A törvény lebutított formáját végül az USR kivételével minden párt megszavazta. Az RMDSZ-frakcióban lelkiismereti szavazást tartottak, a jelenlévő 15 képviselőből 14-en meg is szavazták a törvényt, egyedül Csép Éva Andrea, Maros megyei parlamenti képviselő tartózkodott.

A 224 igen szavazattal, egy nem ellenében és 49 tartózkodás mellett elfogadott jogszabály szerint a tanintézetekben a szexuális felvilágosítás során csak a nemi úton terjedő betegségekről és a fiatalkori terhesség megelőzéséről lehet majd beszélni.

A nane.hu oldalon összesített adatok szerint 10-ből 7 gyerek látott már pornót online. A pornófogyasztás kezdetének átlagéletkora világszinten 9 és 11 év között van a fiúk körében és minden tizedik 12-13 éves aggódik, hogy rászokott a pornófogyasztásra. Emellett a legjobbra értékelt pornójelenetek közel 90 százaléka tartalmaz agresszív cselekedetet, amelyben az elkövetők 70 százaléka férfi, az áldozatok majdnem 95 százaléka nő.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!