11 éves kiskorú lányt filmeztek le szexelés közben, majd szétküldték a videót az iskola diákjainak

2023. március 25. – 15:09

Másolás

Vágólapra másolva

Szexuális aktus közben filmeztek le egy 11 éves diáklányt, egy nálánál idősebb, de szintén kiskorú diák társaságában a Kolozs megyei Aranyosgyéres egyik iskolájában. A felvételeket készítők, aztán mindenkihez eljuttatták ezeket: osztály- és iskolatársaknak, de a szülői csoportokban is terjedt a videó, és eljutott az iskola igazgatójához is, aki azonnal jelentette a gyámhatóságnak, ugyanis a kislány állami gondozott, és egy aranyosgyéresi hivatásos nevelő gondjaira volt bízva.

A gyermekvédelmi hatóság lépett, és az ügyet közvetlenül a kolozsvári DIICOT-nak, a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészségnek jelentették.

A lányt egy kolozsvári sürgősségi befogadóközpontban helyezték el, ahol orvosi ellátásban és pszichológiai szaktanácsadásban részesül. Az incidenst követően a Kolozsvári Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője, Monica Filip a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy szerinte „a kislány rossz társaságba keveredett”. Ezen a véleményen volt az iskola igazgatója is, aki szerint már január-februárban észlelhető volt, hogy a kislány magaviselete megváltozott.

A nyomozás lezárását követően a 11 éves lánnyal szexuális kapcsolatot létesítő diákot nemi erőszakkal és pornográf anyagok terjesztésével vádolhatják.

2022-ben döntött arról a képviselőház, hogy szexuális felvilágosítást az iskolákban csak nyolcadik osztálytól és a szülők írásos beleegyezésével lehet tartani.

A vélemények erősen megoszlottak arról, hogy milyen formában szigorítsák, vagy egyáltalán engedjék-e meg a iskolai szexuális nevelést. A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), illetve az ortodox egyház és egyházközeli civil szervezetek mereven elutasították az iskolai szexuális felvilágosítás bevezetését. Kijelentették, a szexuális nevelést és a genderideológiát nem engedik bevinni az iskolákba, mert nincs szükség „tinédzserabortuszokra” és „gyermekmaszturbációra”, egyszóval „szexualitásra”. A törvény lebutított formáját végül az USR kivételével minden párt megszavazta. Az RMDSZ-frakcióban lelkiismereti szavazást tartottak, a jelenlévő 15 képviselőből 14-en meg is szavazták a törvényt, egyedül Csép Éva Andrea, Maros megyei parlamenti képviselő tartózkodott.

A 224 igen szavazattal, egy nem ellenében és 49 tartózkodás mellett elfogadott jogszabály szerint a tanintézetekben a szexuális felvilágosítás során csak a nemi úton terjedő betegségekről és a fiatalkori terhesség megelőzéséről lehet majd beszélni.

A nane.hu oldalon összesített adatok szerint 10-ből 7 gyerek látott már pornót online. A pornófogyasztás kezdetének átlagéletkora világszinten 9 és 11 év között van a fiúk körében és minden tizedik 12-13 éves aggódik, hogy rászokott a pornófogyasztásra. Emellett a legjobbra értékelt pornójelenetek közel 90 százaléka tartalmaz agresszív cselekedetet, amelyben az elkövetők 70 százaléka férfi, az áldozatok majdnem 95 százaléka nő.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!