Az Electric Castle új programmal hívja fel a figyelmet a szexuális felvilágosítás fontosságára

2024. február 14. – 15:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az egyik legnépszerűbb nyári fesztivál Kolozsvár közelében, a bonchidai Bánffy-kastély parkjában megrendezésre kerülő Electric Castle, elindította a G-Info Spot programját, amely új lehetőséget teremt a szexuális felvilágosításról való beszélgetésre a fesztiválon belül és kívül egyaránt. Az új platformon minden szükséges információ megtalálható a témával kapcsolatban, a ginfospot.ro platformon található anyagok és információk ingyenesen elérhetők.

„Egy szexuális felvilágosító platform, amely azért készült, hogy az Electric Castle rajongók megtudhassák, mi kell ahhoz, hogy fantasztikus szexuális életet élhessenek. Hogy szépen kötődj azokhoz, akiket szeretsz vagy egyszerűen csak belezúgtál, legyél okos és figyelmes a szexszel kapcsolatban, légy kedves másokhoz és szeresd magad olyannak, amilyen vagy” – olvasható a bevezetőben.

A statisztikák szerint a romániai lakosság nagy része még mindig nem rendelkezik szexuális felvilágosítással, és ennek hiánya számos szexuális úton terjedő betegség, fertőzés, tinédzserkori terhesség, valamint konzervatív mítoszok és attitűdök táptalaja. Az Electric Castle új programjával hangsúlyozza, hogy a szexuális felvilágosítás minden korosztály számára kötelező, és elengedhetetlen az egészséges és tudatos szexuális kapcsolatok létesítéséhez.

Az Electric Castle a több mint tíz éve működő SEX vs. BARZA Egyesülettel fogott össze, hogy elindítsák a ginfospot.ro-t. A platformon lehetőség nyílik személyesebb kérdések feltevésére is. Az Electric Castle 10. kiadására a G-Info Spot a fesztiválon is információs ponttá válik, amelyet bármelyik résztvevő igénybe vehet. A G-Info Spot kiegészíti a legutóbbi fesztiválon már elindított kezdeményezéseket, mint például az Angel Shot riasztási kódot és a Safety Line-t (egy speciális telefonvonal az esetleges zaklatási helyzetekre).

„Megértjük, hogy egy fesztivál olyan hely lehet, ahol a gátlások feloldódhatnak, de ez nem ok a felelőtlen viselkedésre” – nyilatkozta Tudor Costinaș, a fesztivál kommunikációs igazgatója. „A G-Info Spot a mi módszerünk, hogy elmondjuk a résztvevőknek, hogy törődünk az egészségükkel és a biztonságukkal. Egy módja annak, hogy együtt szórakozzunk és tanuljunk olyan dolgokról, amelyek a fesztiválélményen túl is jobbá teszik az életünket.”

Az Electric Castle közleményében rámutat, hogy sok kiskorú még mindig olyan környezetben nevelkedik, ahol a szexualitás tabu, ezért nem alakul ki bennünk a tudatos és egészséges intim élet megértése. A kezdeményezés egyik célja, hogy a szükséges információkat eljuttassa oda, ahol még mindig mítoszok és előítéletek övezik a szexualitást. Mint mondják, a változás bárkiben, bármikor megtörténhet, ezért is olyan fontos, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a helyes gondolkodásmódra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!