Matematika

RSS

A romániai magyar diákok ugyan jobban teljesítettek a PISA-felmérésen, mint a romániai átlag, de...

Relatív azonban a jó teljesítmény, mert elmarad a magyarországi tanulók által elért eredményektől is, illetve az OECD-átlagtól is.

Gyengék a PISA-felmérés romániai eredményei, a diákok felének az alap matek feladatok sem mennek

A 15 éves fiúk fele nem érti, amit olvas, a lányok esetében valamivel jobb az arány. Egyetlen pozitívum, hogy nem rontottunk sokat a 2018-as felméréshez képest, pedig általában ez a világszintű...

Negyedik lett Románia a Nemzetközi Matematikai Olimpián

A román középiskolás diákok Kína, az Egyesült Államok és Dél-Korea után a 4. helyen végeztek, ez egyúttal azt is jelenti, hogy európai szinten elsők.

Két amerikai középiskolás állítja: sikerült úgy bizonyítaniuk a Pitagorasz-tételt, ahogy eddig...

Annak, hogy ánégyzet plusz bénégyzet egyenlő cénégyzet, eddig nem volt trigonometriai bizonyítása, mert ahhoz igaznak kellett volna venni magát a tételt, amit bizonyítottak.

Divat vagy valóban ekkora szükség van a magánórákra?

Romániában háromból egy szülő magánórára járatja a gyerekét. A jobb jegyek utáni hajsza az oka, vagy olyan óriási a tananyag, amivel segítség nélkül egy diák sem tud már megbirkózni? Az is kérdés,...

A csodagyerek, aki ugyan 16 évesen már végzett a Harvardon, mégsem lett tudományos világsztár

William James Sidis háromévesen már írt-olvasott és két nyelven beszélt, de ez csak a kezdet volt. Ez azonban nem jelentette azt, hogy könnyen megtalálta a helyét a felnőttek világában.

Kövess minket Facebookon is!