Kutya

RSS

Kutyaviadalokat szervezők kaphatják vissza elkobzott kutyáikat, mert foghíjas a román törvénykezés

Nem ritka, hogy kutyaviadalokat szerveznek Romániában, vagy hogy ilyen kegyetlen célokra tenyésztett kutyákra bukkannak a hatóságok – legutóbb Kolozs megyében, Kisbácsban értek tetten elkövetőket. Az állatvédők szerint az eutanázia lenne a legkegyesebb megoldás az ilyen hányattatott sorsú állatok számára, amelyeket csak ideig-óráig tarthatnak távol gazdáiktól.

A macskák magukból csinálnak hülyét, a kutyákból meg a gazdáik

Sokak szerint állatot tartani egyenesen perverz dolog. A „kutyás vagy, vagy macskás?” kérdésre nehéz jól válaszolni. De talán arra a legnehezebb, hogy miért fotózzuk a háziállatainkat hülye helyzetekben.

Magyarország, a kutyagyártó nagyhatalom

A hatalmas kereslet miatt a szaporítók túltenyésztik a kutyákat, így azok rossz körülmények között nőnek fel, és nem kapnak megfelelő orvosi ellátást. Ezeknél a kutyáknál csak később jelennek meg súlyos betegségek, és sokan közülük fiatalon el is pusztulnak. Bemutatjuk, hogyan épült fel Magyarországon a kutyakereskedelem évtizedek óta működő rendszere, kik és milyen formában vesznek részt az illegális kereskedelemben.

A világ leghíresebb hídomlásának egyetlen áldozata egy háromlábú kutya volt

1940. november 7-én a Tacoma híd az erős szél hatására hullámozni, majd csavarodni kezdett. A katasztrófáról készült videó nagyon híres, az egyetlen áldozat története már kevésbé.