300 kölyköt nemzett a vakvezető golden retriever, most visszavonul

2024. április 11. – 12:18

Másolás

Vágólapra másolva

Trigger, a vakvezető golden retriever nem unatkozott az elmúlt kilenc évben: több mint 300 kölyökkutyát nemzett összesen 39 alomból, ebből 2021-ben az egyikben 16 kiskutya született, ami rekordnak számít a Banbury Guide Dogs-nál, ahol Trigger dolgozott, írja a BBC.

A kutya egészen pontosan 323 kölyök apja, a jótékonysági szervezet 294 kiskutyát tenyésztett ki vakvezető ebnek. További 29 kölyök született Trigger más segítőkutya jótékonysági szervezetekkel és vakvezető kutyaiskolákkal való „együttműködéséből”.

Két alom külföldön, Franciaországban és Hollandiában született, mindkét országban segítve vakvezetőkutya-partnerségek létrehozását. Az utolsó alomban Triggernek öt lánya, Jenny, Rita, Hermione, Sandy és Indy, valamint egy fia, Billy született.

A jótékonysági szervezet közölte, hogy a nyolchetes kiskutyák hamarosan megkezdik vakvezető tréningjüket, és a következő években önkéntes gazdikkal élnek majd, akik segítik a tanulást is.

Trigger Banburyben vonul nyugdíjba, ahol az elmúlt hét évben önkéntes gazdája, Sarah Bryne hivatalosan is örökbe fogadja.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!