Kiválasztották a világ legrondább kutyáját

2024. június 22. – 13:12

Kiválasztották a világ legrondább kutyáját
Wild Thang, az első helyezett – Fotó: JOSH EDELSON / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nyolcéves pincsi, Wild Thang lett a világ legrondább kutyáját kereső verseny győztese, írja a BBC. A 2024-es kaliforniai Sonoma-Marin vásáron tartott megmérettetésen nyolc kutya versenyzett, akik javarészt menhelyről érkeztek.

Az oregoni Coos Bay-ből származó Wild Thang ötször szállt ringbe a világ legrondább kutyája címért, de ez az első, hogy győzött is.

Egyedi megjelenése annak köszönhető, hogy kölyökkorában szopornyicafertőzést kapott, a betegség pedig megakadályozta, hogy kinőjenek a fogai, az egyik lábának izmai nem működnek megfelelően, és a nyelve is emiatt lóg ki folyamatosan a szájából.

A világ legcsúnyább kutyája versenyt közel 50 éve rendezik meg, a honlap szerint az a célja, hogy „ünnepelje azokat a tökéletlenségeket, amelyek minden kutyát különlegessé és egyedivé tesznek”.

Wild Thangnek és gazdájának, Ann Lewisnak 5000 dollárt ért az első helyezés. A második helyen egy Róma nevű, kerekesszékes, 14 éves mopsz végzett, és 3000 dolláros jutalmat kapott. Rómát most először nevezték a versenyre. A harmadik helyezett szintén elsőbálozó: a 14 éves, fehér szőrű keverék 2000 dollárt nyert a gazdájának. Őt kétévesen mentették, elvesztette szőre nagy részét, fogait és látását is.

Volt közönségszavazás is, ezen a zsűri második helyezettje, Róma nyert.

A verseny egyik célja egyébként az, hogy ösztönözze az embereket arra: olyan állatot is fogadjanak örökbe, aki nem feltétlenül a legszebb, hiszen nekik is csodálatos személyiségük lehet, és a maguk nemében ők is gyönyörűek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!