Izsák Balázs

RSS

Beakasztana, ha tudna, a schengeni csatlakozásnak az SZNT és az EMNT, nem baj, ha saját magukat lövik lábon

Miközben az erdélyi magyarok számára a schengeni csatlakozás talán sokkal fontosabb lenne, mint a román többségnek, a két erdélyi magyar szervezet most látta alkalmasnak előállni azzal, hogy jó lenne megnézni, hogy a Schengenbe igyekvő Románia hogyan teljesít a kisebbségi jogok terén. A schengeni csatlakozás szempontjából ez a kérdés egyszerűen mellékes, az interetnikus feszültségeket viszont gerjeszti.

A Székely Nemzeti Tanács a kisebbségi jogok romániai ellenőrzésére biztatja a schengeni térség tagállamait

Az SZNT arra figyelmezteti a nemzetközi döntéshozókat, hogy Románia ma sem tartja tiszteletben, és nem garantálja a területén élő kisebbségek jogait.

Izsák Balázs újabb négy évre szóló mandátumot kapott a Székely Nemzeti Tanács élén

Izsák szerint az SZNT előtt álló egyik nagy kihívás a székelyföldi személyi kártya intézményesítése.

Tartanak Ursula von der Leyentől, ezért kivárnak a nemzeti régiós kezdeményezés benyújtásával Izsák Balázsék

Abban bíznak, hogy 2024-ben konzervatív fordulat következik be az Európai Unióban, és akkor jobb eséllyel nyújthatják majd be a kezdeményezést az Európai Bizottsághoz.

Kisebbségvédelemről Tusványoson: „érzékenyítsük” a Nyugatot vagy elég az igazsággal előállni?

Izsák Balázs ismét kiemelte, hogy bár a román gazdaságpolitikai intézkedések nemzetiségi szempontból látszólag semlegesek, mégis hátrányosan érintik Székelyföldet.

Székely Nemzeti Tanács: Székelyföld nem kér Putyin csecsen békefenntartóiból

A székely közösség érdekeivel ellentétes, buta kijelentéseket tett Csibi Barna a múlt hétvégi ukránellenes budapesti tüntetésen, ahol többek között arról beszélt, hogy a székelyföldiek örülnének Putyin csecsen békefenntartóinak – nyilatkozta a Transtelexnek Izsák Balázs.