Elefántláb
A mai Romániában elég kis mértékű biztonságot érezhet az ember. A diktatúra után hosszú átmeneti időszak következett, és az EU-hoz való csatlakozás is csak részben hozta meg, amire vágytunk.
Ahol a szabad sajtónak vége, út nyílik a háborúhoz
Orbán Viktor és a Fidesz áprilisi választási győzelmét a deformálódott magyar médiakörnyezet további torzulása követheti, amelyben a megmaradt független szerkesztőségek a túlélésért küzdenek, és...
Hogyan lesz egy lejárató kampány áldozata egy újságíró, aki a munkáját végzi?
A Marosvásárhely közelében talált, megégetett levélszavazatok kapcsán a Maszol Parászka Boróka ellen indított lejárató kampányt, aminek következtében az újságíró halálos fenyegetéseket is kapott.
„Passzív szemlélők” – avagy hogy történhetett meg a holokauszt?
A holokauszt kapcsán felmerülő passzivitás, semlegesség, a döntés elhárítása, a parancs teljesítése mind elősegíthette a zsidó népirtást. Amikor egy-egy vallási vagy népcsoportot ér hátrányos...
Az ellenzék 2018-at játszotta újra, míg a Fidesz 4 éve 2022-re készült
Az ellenzéki pártoknak 12 éve nincs válaszuk arra, mitől lenne jobb az embereknek, ha rájuk szavaznának.
Időspirál
A csíki vallási vezetők nem voltak nagyvonalúak a Csíki Játékszín plakátja kapcsán, holott az sosem jó, ha a művészetnek magyarázkodnia kell.
Elindult a Transtelex!
Arra törekszünk, hogy a Transtelex a bátor kísérletezés számára is teret nyújtson, és rövid idő alatt meghatározó sajtóműhellyé váljon.
A Transindex és a sajtószabadság. Időzített manifesztó
Mondatok, amiket február 17-én akartál volna elolvasni.
Kiáltvány Raulért és Fábiánért
Több mint 20 család lakhatása vált bizonytalanná.
Kövess minket Facebookon is!