18 lakóházba csapódott orosz rakéta csütörtökön, az ukránok fele betiltaná az ukrán egyház felett őrködő moszkvai patriarchátust

2022. december 29. – 08:23

frissítve

18 lakóházba csapódott orosz rakéta csütörtökön, az ukránok fele betiltaná az ukrán egyház felett őrködő moszkvai patriarchátust
Tűzoltók dolgoznak egy rakétabecsapódás helyszínén Kijev külvárosában – Fotó: Valentyn Ogirenko / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A mai nap legfontosabb történései:

  • Csütörtök hajnalban Oroszország újabb nagyszabású rakétatámadást indított Ukrajna ellen. Késő délelőttig az ország nagy részében érvényben volt a légiriadó. A támadás főleg az energetikai infrastruktúrát célozta, százezrek maradtak áram és víz nélkül Kijevben és Lvivben is.
  • Kijevben hároman, Herszonban ketten sérültek a rakétatámadásokban. Bár az ukrán légvédelem a rakéták és drónok többségét lelőtte, a törmelékek több lakóépületet megrongáltak többek között a kijevi, a herszoni, a harkivi és a zaporizszsjai régióban is.
  • Az ukrán légvédelem egy rakétája landolhatott Belarusz területén egy szántóföldön, az ukrán határhoz közel. A belarusz védelmi minisztérium szerint a rakétát a belarusz légvédelem lőtte le.
  • Szergej Lavrov orosz külügyminiszter arról beszélt, Oroszország nem fogadja el az ukránok békefeltételeit, és nem fogja tárgyalási alapként használni Zelenszkij béketervét.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!