Herszonban a kardiológiai rendelőintézetet is találat érte, ketten megsérültek

2022. december 29. – 11:56

Másolás

Vágólapra másolva

A nemrég felszabadított Herszon városában rendszeresen érik orosz rakétatámadások az egészségügyi intézményeket – írt a Telegramon Kijlo Timosenko, az ukrán elnöki hivatalának helyettes vezetője. Mint írta:

„A minap egy szülészetet ért találat. Ma pedig az orosz ágyúzás következtében a regionális kardiológiai rendelőintézet sérült meg”.

Két ember megsérült – egy biztonsági őr és a kazánház egyik dolgozója. Az egyik épületben a tető, az ablakok és a homlokzat is tönkrement.

Csütörtök hajnalban az orosz csapatok több ukrán nagyváros ellen indítottak nagyszabású rakétatámadást. Mostanra több helyen, köztök Kijevben is, véget ért a légiriadó, de arra figyelmeztették a lakosságot, hogy továbbra is figyeljék a jelzéseket, vonuljanak az óvóhelyekre, és készüljenek fel az áram- és a vízszolgáltatás szünetelésére.

Kijevben például a lakosság 40 százaléka maradt áram nélkül a reggeli támadások után. Az ukrán légvédelem jelentése szerint a város felett 15 rakétát lőttek le.

Az ukrán védelmi minisztérium a Twitteren azt írta: „Az orosz terroristák az év utolsó napjaira tartogatták az invázió kezdete óta az egyik legsúlyosabb rakétatámadást. Arról álmodnak, hogy az ukránok sötétségben és hidegben ünneplik majd az újévet. De nem tudják legyőzni az ukrán népet”.

(Guardian, CNN)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!