Háborús szimbólummá lett Z előtt pózolt Putyin szeretője, az orosz lap inkább mély dekoltázst látott

2022. április 26. – 12:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Saját nevén futó tornászfesztiválján jelent meg Alina Kabajeva, akit Vlagyimir Putyin szeretőjének, eltitkolt gyermekei anyjának, titkos feleségének tartanak a sosem megerősített értesülések – vette észre a Hvg.hu. A ritmikus sportgimnasztika 2004-es olimpiai bajnokának nyilvános három nappal korábbi megjelenése azért is beszédes, mert az Oroszország által Ukrajna ellen indított invázió idején egyes hírek szerint Svájcban tartózkodott, ahonnan állítólag a hatóságok a kiutasítását tervezték. Rá egyelőre nem terjednek ki a Putyin legbelsőbb körét és ismert családtagjait érintő nemzetközi szankciók, bár idővel erre is sor kerülhet.

Kabajeva show-műsorát május 8-án mutatják be, egy nappal a II. világháború végének évfordulójakor tartott ünnepek előtt. Az egykori sportolónő ebből az alkalomból a fesztiválon egy olyan háttér előtt pózolt, amely sajátosan ötvözte a jelenlegi ukrajnai inváziót és a II. világháborút – szovjet–orosz értelmezésben az 1941–1945-ös Nagy Honvédő Háborút. A háttérben ugyanis a II. világháborús szovjet kitüntetéseket tartó – az elmúlt 15 évben kokárdaként is fontos szimbólummá vált – fekete-narancssárga György-szalagból „Z” betűt formáztak, amely az Ukrajna elleni invázió orosz jelképe lett. Hogy miként lett azzá, arról itt olvashat bővebben.

A Komszomolszkaja Pravda – amely szovjet eredetű, leginkább KISZ-es Igazságként fordítható neve ellenére bulvárlap – azonban egészen mást vett észre. A „Z” betűről említést sem téve azt a címet adta, hogy „Alina Kabajeva elvakított mély dekoltázsával”:

Alina Kabajeva, háttérben a háborús szimbólumokkal – Forrás: Kp.ru
Alina Kabajeva, háttérben a háborús szimbólumokkal – Forrás: Kp.ru

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!