Kedvenceink

RSS

Száz éve is voltak nemváltó műtétek, és nemcsak nyugaton, de nálunk is

A múlt század harmincas éveiben már Magyarországon is sikerrel műtöttek férfit nővé, nőt férfivá. Néhány ilyen esetet idézünk fel a korabeli lapokból az Arcanum segítségével.

Minden idők legidegesítőbb száma több mint 20 percig tart, és szándékosan lett ennyire kibírhatatlan

A '90-es évek végén pár bátor művész közvélemény-kutatás alapján próbálta megírni minden idők legrosszabb és legjobb dalát. A végeredmény egészen rettenetes lett.

Fogalmam sincs, kinek készült a Sony új hangrendszere, de az biztos, hogy senki sem fog benne...

A Sony HT-A9 nem egy hagyományos házimozirendszer, de nem is sima soundbar, inkább ezek furcsa szerelemgyereke. Nagyon jól szól, a térhatású hangzást is megoldja, és kezelni és rém egyszerű. De...

A 19. század újraélesztési csodaszere: a fenékbe fújt dohányfüst

Az újraélesztés hosszú története dióhéjban, bizarr részletekkel, a fenékbe öntött csirkelevesektől a halál legyőzéséig és tovább. Újraélesztés-történet az Arcanum segítségével a Telexen.

Az indián Elvis Presley nélkül ma teljesen másként szólna a rockzene

Link Wray forradalmasította azt, ahogyan a torzított gitár szólhatott az '50-es években. Hiába volt évtizedekig aktív, és törte az utat több tucat rocksztárnak, sosem érte utol a világhír.

Gépállatok, vademberek, de jó újra veletek

A Horizon Forbidden West mindenben felülmúlta elődjét. A mese beszippant, a grafika csodálatos, a harc… hát, az lehetne jobb, de jelenleg így is ez a PlayStation 5 egyik legjobb játéka.

Húsz évig etették leszerelt orosz atomfegyverekből kinyert uránnal az amerikai reaktorokat

A Megatonnákból Megawattokat programban összesen 14 ezer tonna reaktor-üzemanyagot hoztak létre, és húszezer atombombányi uránt vontak ki a forgalomból.

A bevándorlás csodákra képes – bemutatjuk a Super Bowl-csapatok ikonikus ételeit

Amerika legfurább chilije kulturális határokat mos el, vagy épp olvaszt egybe már száz éve Cincinnatiben, és ha a mi székelykáposztánk működik, akkor ez is. A street food- és food truck-forradalom...

Több száz lengyel árvát menekítettek ki a háború elől, majd utaztatták át őket a fél világon,...

Egy lengyel tanárnő és egy orvos kezdte el a gyermekmentő akciókat a lengyel–szovjet háború évei alatt. Az egyik árva naplóiban írt nem mindennapi gyermekkoráról, ezek az írásai kiindulópontjai...

Csalóka a bhutáni pénisztemplom, de elég jó a sztorija

Ott épült, ahol a legenda szerint egy láma a Lángoló Tudás Villámcsapásával ártalmatlanított egy kutyának álcázott démont. A villámcsapás a pénisze volt.

Kövess minket Facebookon is!