Somlyó33

RSS

14 civil szervezet sérelmezi a csíksomlyói tűzkárosultak ügyének kezelését

Arra kérik a kormányt, hogy ellenőrizze, hogy használták fel az erre a célra adott állami támogatást.

Ultimátumot kaptak a csíkszeredai arénában élő romák a kiköltözésre, de kijelölt hajlékaik egyelőre lakhatatlanok

A vasárnapi határidő tarthatatlan: a roma családok számára lakásként kijelölt lakókonténerek zömének közművesítése még nem történt meg, sőt többségük még mindig szigetelés nélkül áll és bútorozatlan.

Az előítéletek helyett az emberi arcokat kell meglátnunk – japán táncművész rendezett roma-magyar gyerekelőadást Csíkszeredában

Az előadással párhuzamosan fotókiállítást is szerveztek Márkos Tamás képeiből. A szervezők a rendezvény bevételeit a tűzeset miatt az arénában elszállásolt roma családok konténereire és a Somlyó 33 romatelep fejlesztésére fordítják.

Vízvezeték szeli át a somlyói romák telepét, készülődnek az arénások a konténeres életre

Nemsokára elhagyják a csíksomlyói roma családok a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénát, amely ideiglenesen otthonukként szolgált több mint másfél éven keresztül. A lakhatás rendezésének sikeressége nagy horderővel bír, hiszen évtizedekre meghatározhatja a családok sorsát. Helyszíni riport.

Konténerekbe költöztetik a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában másfél éve élő roma családokat

A csíkszeredai romatelep egy része másfél évvel ezelőtt égett le, azóta próbálja az önkormányzat a fedél nélkül maradt, ideiglenesen az Erőss Zsolt Arénában elszállásolt családok lakhatását megoldani.