Óvoda

RSS

Terjedő fertőzés miatt ideiglenesen bezártak az óvodák egy Szatmár megyei községben

Harminc óvodás betegedett meg vírusos enterokolitiszban a Szatmár megyei Aranyosmeggyes községben.

Már másodjára avattak magyar állami támogatással épült óvodát Gyimesbükkön

A bónusz pedig egy műfüves focipálya volt.

Elutasította Bánffyhunyad önkormányzata a magyar kormánypénzből felépített óvoda épületének ingyenes átvételét

Csoma Botond képviselő, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke szerint szintet lépett a magyarellenesség a kisvárosban.

Etnikai színezetű vita robbant ki Bánffyhunyadon a magyar állami támogatásból épült óvoda miatt

A helyi szociáldemokraták nem támogatják azt, hogy az intézmény önkormányzati fenntartásúvá váljon, ha a román gyerekek nem mehetnek oda. A helyi magyar képviselet egyelőre abban bízik, hogy a liberális szövetségeseik támogatásával sikerül beindítani a színmagyar óvodát.

Mit tehetünk szülőként, ha az óvodában vagy az iskolában bántják a gyerekünket?

A szemléletformálás már óvodáskortól fontos ahhoz, hogy a gyerekünk se a bullying áldozatává, se az elkövetőjévé ne váljon. A szülőnek nagy felelőssége van abban, hogyan kezeli az ilyen helyzeteket. Ehhez ad most praktikus tanácsokat Peer Krisztina gyermekpszichológus.

„Akik átszerveznék a bölcsődéket, azoknak fogalmuk sincs, hogy mi történik ott igazából”

Óvodai mintára alakítanák át a bölcsődék működését, az átszervezés az óvónőket leszámítva a többi alkalmazott állását veszélyezteti, ráadásul a fizetések is csökkennének. A dadák szerint így is rettentő leterhelő a munkájuk, és nem tudják elképzelni, mi lesz a kicsikkel, ha felére csökken a személyzet. Oláh Emese alpolgármester szerint még van remény egy optimálisabb megoldásra.

Ukrán nyelvű ovis csoportot indítottak az unitáriusok Kolozsváron

A Magyar Unitárius Egyház által működtetett bölcsődében szintén Ukrajnából menekült pedagógusok foglalkoznak a kicsikkel.