Késes támadás történt egy kínai óvodában, három gyerek meghalt

2023. július 10. – 07:35

Másolás

Vágólapra másolva

Hat ember meghalt és egy megsebesült, mikor valaki késsel támadt emberekre egy óvodában Kína délkeleti Guangdong tartományában – közölte a rendőrség a BBC-vel. Az önkormányzat szóvivője szerint az áldozatok között van egy pedagógus, két szülő és három gyerek.

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

A rendőrség szerint a támadás helyi idő szerint hétfőn 07:40-kor történt, egy 25 éves férfit 8:00-kor őrizetbe vettek, még vizsgálják a támadás okát. Az óvoda közelében dolgozó üzlettulajdonos azt mondta a BBC-nek, hogy a környéket lezárták.

Az erőszakos bűnözés viszonylag ritka Kínában, de az országban az elmúlt években sok késes támadás történt, például iskolákban is. Tavaly augusztusban Csianghszi tartományban egy késes támadó egy óvodában megölt három embert és hatot megsebesített. 2021 áprilisában Kuanghszi Csuang autonóm terület Peiliu városban két gyereket megölt, 16-ot megsebesített egy támadó.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!