Megveretlek az osztállyal, hülye autista! – gyerekeket bántalmazó óvónőkről készítettek hangfelvételeket a szülők

2024. április 1. – 16:06

Másolás

Vágólapra másolva

Felháborító jelenetek zajlottak egy ploieşti-i óvodában. Mivel a szülők szerint nem egyszer-kétszer történt meg, hogy gyermekeikkel rosszul bántak a pedagógusok, úgy döntöttek, megpróbálnak hangfelvételeket készíteni.

A nyilvánosságra hozott felvételek egyértelműen bizonyítják, milyen megengedhetetlen hangnemben beszélnek az óvónők a gyerekekkel. Kiabálnak, rángatják őket, és a fizikai „büntetéstől” sem riadnak vissza. Az eset a hatóságok tudomására jutott, akik vizsgálatot ígérnek.

Óvónő: Ki vert meg téged az osztályban?

Gyermek: Mirela óvónő!

Óvónő: Megőrültél?! Hogy tudott volna Mirela asszony megütni téged?! Ki vert meg?

Gyermek: Nem tudom!

Óvónő: Hogyan vert meg?! Elment az eszed?! Akarod, hogy hívjam a rendőrséget?

Gyerek: Nem!

Óvónő: De igen, mert hazudsz! Hogy tudsz így hazudni?! Börtönbe fognak zárni! Hülye autisták! Mirela asszony megvert téged, megütött téged?!

Gyerek: Nem…

Óvónő: Akkor miért hazudsz?! Hívom a rendőrséget! A rendőrségre! A rendőrségre veled! Tessék, kifelé innen, kelj fel! Hadd kérjem meg, hogy vegye le a cipőjét! Miután csak őrültséget csinálsz! Takarodj innen! Miért nem hallgatsz Mirela asszonyra? Gyerünk! Miért nem hallgatsz rám? Verést akarsz?

Gyerek: Nem!

Óvónő: Akarod, hogy a gyerekek megverjenek? Az egész osztállyal megveretünk téged!

A szürreális jelenetet akkor rögzítették a ploieşti-i óvodában a szülők, miután kiderült, gyermekeik nem akarnak többé óvodába menni. Azt mondták, a kicsik rettegnek a félelemtől, és elmesélték otthon, hogyan fenyegetik őket fakanállal az óvónők, nem engedik ki őket a mosdóba, vagy percekig a folyosón tartják őket büntetésben.

A felvételek meghallgatása után az óvoda igazgatónője fegyelmi bizottságot hívott össze, hogy belső vizsgálatot folytasson le. A szülők által megvádolt két pedagógus már több éve dolgozik az óvodában, és a Prahova iskolai felügyelőség szerint eddig nem érkezett panasz ellenük. Az ügyben a rendőrség és a gyermekvédelmi igazgatóság is vizsgálódik, ahol a szülők szintén panaszt tettek.

Bármilyen kiskorúak ellen elkövetett visszaéléseket észlel, hívja a 119-es ingyenes segélyhívó számot.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!