Bővül a bölcsődei és az óvodai oktatásban dolgozók száma

2024. szeptember 6. – 18:02

Másolás

Vágólapra másolva

Bővíti a tanügyminisztérium a bölcsődei és óvodai nevelők és gondozók számát – jelentette be pénteken Ligia Deca oktatási miniszter.

Deca azt írta Facebook-bejegyzésében, a kormány belátta, hogy több munkaerőre van szükség a bölcsődékben és óvodákban, ezért bővíti a foglalkoztatottak számát ebben a szektorban, és az országos helyreállítási terv (PNRR) révén 13 millió eurót fordít a korai oktatásban dolgozók szakmai képzésére.

Az Agerpres szerint tanügyminiszter azt is közölte, hogy folytatódik a bölcsődék és óvodák létesítése, főleg a hátrányos helyzetű közösségek számára. Erre az Oktatási és Foglalkoztatási Programon keresztül 120 millió eurót különítettek el. Mindezek mellett új ösztöndíjprogramot kezdeményez a szaktárca olyan fiatalok számára, akik a korai oktatás területén szeretnének elhelyezkedni.

Marcel Ciolacu miniszterelnök a Digi24 szerint bejelentette, hogy 7800 poszttal növelik az állami egyetem előtti oktatásban az álláshelyek számát, hogy biztosítsák az oktatáshoz való jogot és az egyre több speciális igényű gyermek integrációját.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!