Terjedő fertőzés miatt ideiglenesen bezártak az óvodák egy Szatmár megyei községben

2022. november 25. – 08:48

Terjedő fertőzés miatt ideiglenesen bezártak az óvodák egy Szatmár megyei községben
Radu Roca, Szatmár megye prefektusa (jobbra) felkereste az érintett intézményeket a közegészségügyi igazgatóság és az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság képviselőivel együtt – Fotó: a Szatmár megyei prefektusi hivatal Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Harminc gyermek betegedett meg vírusos enterokolitiszban a Szatmár megyei Aranyosmeggyes község óvodáiban, amelyekben ideiglenesen fel is függesztették a tevékenységet, írja az Agerpres a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség csütörtöki közleménye szerint.

Három óvodáról van szó, egyikben a 20-ból 7, a másikban a 26-ból 5, a harmadikban a 140-ből gyermek betegedett meg gyomor- és bélgyulladásban. A tevékenységet december 5-éig felfüggesztették ezekben az oktatási intézményekben.

A megye prefektusi hivatala felszólította a közegészségügyi igazgatóságot és az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóságot, hogy rendeljék el az ellenőrzéseket az óvodákban, és derítsék ki a megbetegedések okát.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!