Terjedő fertőzés miatt ideiglenesen bezártak az óvodák egy Szatmár megyei községben

2022. november 25. – 08:48

Terjedő fertőzés miatt ideiglenesen bezártak az óvodák egy Szatmár megyei községben
Radu Roca, Szatmár megye prefektusa (jobbra) felkereste az érintett intézményeket a közegészségügyi igazgatóság és az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság képviselőivel együtt – Fotó: a Szatmár megyei prefektusi hivatal Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Harminc gyermek betegedett meg vírusos enterokolitiszban a Szatmár megyei Aranyosmeggyes község óvodáiban, amelyekben ideiglenesen fel is függesztették a tevékenységet, írja az Agerpres a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség csütörtöki közleménye szerint.

Három óvodáról van szó, egyikben a 20-ból 7, a másikban a 26-ból 5, a harmadikban a 140-ből gyermek betegedett meg gyomor- és bélgyulladásban. A tevékenységet december 5-éig felfüggesztették ezekben az oktatási intézményekben.

A megye prefektusi hivatala felszólította a közegészségügyi igazgatóságot és az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóságot, hogy rendeljék el az ellenőrzéseket az óvodákban, és derítsék ki a megbetegedések okát.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!