Daganatos betegség

RSS

"Nem vagyok azonos a betegségemmel" – Butta Barbarával beszélgettünk a mellrákkal való küzdelméről egy világjárvány idején

Mikor először észlelte a csomót a mellében, annyira próbált hárítani, hogy a kivizsgálás előtt még elutazott egy egyhetes lengyelországi tanulmányútra. Mint meséli, a félelem volt nagyon nehéz, és a tehetetlenség érzése, amit akkor élt meg, amikor megtudta, hogy minden műtétet leállítottak a kórházban, és talán hosszú hónapokat kell várnia, hogy végre eltávolítsák a daganatot a testéből. Utólag viszont úgy érzi, hogy volt pozitív hozadéka is a betegsége időszakának.

Rácz Éva ráktúlélő: Még mindig úgy érzem, jól jön néha a megerősítés, hogy egészséges vagyok

A Kolozsvári Rádió munkatársa, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Újságírás, illetve Kommunikáció szakának tanára. Rácz Évát arról kérdeztük, hogyan teltek a mindennapjai, amikor egyetemistaként petefészekrákkal diagnosztizálták, hogy zajlott a gyógyulás folyamata és milyen hatással volt a további életére korábbi betegsége.

Leghamarabb öt év után mentesülhetnek a daganatos betegségből kigyógyultak a hátrányos megkülönböztetéstől

Az onkológiai betegségből kigyógyultak eddig megkülönböztetésben részesültek a különböző pénzügyi szolgáltatások hozzáférése tekintetében.