Szerbia

RSS

Szélsőjobbos szurkolók, motoros bandák és ortodox papok követelték Belgrádban az EuroPride betiltását, a szerb hatóságok engedtek a nyomásnak

A szervezők azt ígérik, hogy mindent megtesznek azért, hogy mégis megrendezzék az eseményt.

Megbírságolták a szerb postát a magyar levélszavazatok miatt

Előszöt titkolózni próbáltak, és nem mondták meg a Szabad Magyar Szónak, hogy kire bízták a választási csomagok kézbesítését.

Megkezdték a barikádok lebontását a szerb-koszovói határon

A koszovói vezetés úgy döntött, hogy amennyiben a szerbek eltávolítják a barikádokat, Pristina egy hónappal elhalasztja a korlátozó határozat alkalmazását.

Határátkelőket zártak le szerbek Koszovóban, az albánok lövöldözésről is beszéltek

Aleksandar Vučić szerb elnök egy tévébeszédben azt mondta, ha elkezdenek szerbeket ölni Koszovóban, akkor Szerbia fog nyerni. A NATO azt közölte, szükség esetén készek a beavatkozásra. Éjszaka a koszovói kormány bejelentette, hogy 30 nappal elhalasztják a konfliktust kiváltó rendeletek végrehajtását.

Egy új közvélemény-kutatás szerint a szerbek többsége ellenzi az EU-csatlakozást

A megkérdezettek csupán 35 százaléka mondta azt, hogy támogatja Szerbia uniós tagságát.

Felrobbant a repülője, tízezer métert zuhant, majd a kórházban azt kérdezte: Van egy cigarettája?

Vesna Vulović úgy jutott fel stewardessként a Jugoszláv Légitársaság 367-es járatára, hogy nem is lehetett volna légiutas-kísérő. Mégis egyedüliként élte túl, amikor a repülőgépe lezuhant. Világszerte csodájára jártak a megmenekülésének, Tito kitüntette, és még dalt is írtak róla. Karrierje viszont kettétört, amikor a délszláv háborúk idején politizálni kezdett.