Illiberalizmus

RSS

Ragadós az Orbán-modell: a politikai elemzők szerint erősödik az illiberalizmus Romániában is

A jelenlegi hármas koalíció nyolchónapos működése alatt több olyan fordulat is bekövetkezett a romániai politikai életben, amely az elemzők szerint az illiberalizmus felé sodorja az országot.

Megadja Gábor Tusványoson: nincsenek olyan fiatalok, akik azt mondanák, hogy: „kezitcsókolom, Béla vagyok, illiberális”

Nyolc évvel Orbán tusványosi beszéde után, amikor bejelentette az illiberális államot, a Századvég vezető kutatóját arról kérdezte a Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke, hogy léteznek-e illiberális fiatalok.

Kelemen Hunor: A demokrácia sokféle lehet, akár illiberális is

Nehéz idők jönnek, sőt már itt is vannak, mondta el a Szabad Európa Rádiónak adott legfrissebb interjújában Kelemen Hunor. Románia miniszterelnök-helyettese szerint az Európai Unió is válságban van, mert nincs jövőképe. Sok mindenért Orbán Viktort okolják, pedig a magyar kormányfő mindössze szembesíti őket a hiányosságokkal.

Smaranda Enache: Ha az RMDSZ alárendeli magát a Fidesz politikájának, Orbán elszigetelődése a szövetséget is érinteni fogja

Az RMDSZ-nek a román kormány koalíciós tagjaként az uniós politika és a NATO támogatójaként kellene megnyilvánulnia. A magyarországi választások erdélyi hatásáról a marosvásárhelyi emberjogi aktivistát kérdeztük.