Böjte Csaba

RSS

„Gyermekbántalmazás esetén a gyermek érdekeinek a figyelembe vétele és tiszteletben tartása az elsődleges”

A gyermekvédelmi igazgatóság szakembere szerint fontos lenne jelezni a gyermekek felé: ha úgy érzik, hogy valaki számukra kellemetlen érzést okozó dolgot tett velük, mondják el azt egy felnőttnek, akiben megbíznak.

Kovács Gergely érsek: a Böjte atya gyermekotthonaiban történtek megerősítik, hogy szükség van a kiskorúak elleni abúzusok egyházon belüli kiszűrésére

Még tart a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekségen annak a gyermekvédelmi mechanizmusnak a kidolgozása, amelynek bevezetésére egy 2019-es rendeletében kötelezte az egyházmegyéket Ferenc pápa. Interjú.

Gyermekbántalmazási ügy: megfellebbezte az ügyészség a 30 év börtönről szóló ítéletet

A csíkszeredai főügyész azt nem közölte, hogy miért elégedetlen a vádhatóság a vádlottra kiszabott büntetéssel. A pert másodfokon a marosvásárhelyi bíróság tárgyalja.

A magyar országgyűlésben is téma lett a Böjte alapítványánál történt gyermekbántalmazási ügy

Önök az én szememben a gyermekrontók pártja – fordult felszólalásában a kormánypártok felé Varju László, a DK alelnöke.

Perintfalvi Rita katolikus teológus: „Egyetlen mondat menthetné meg Böjte Csaba hitelességét”

Az egyházon belüli abúzusok kutatója szerint rengeteg hibát követ el a Szent Ferenc Alapítvány elnöke a gyermekbántalmazási ügyről szóló kommunikációjában.

Újra megszólalt Böjte Csaba: nyílt levele szerint a „megrázó eset” után változtattak a gyermekotthonok működésén

Voltaképp azt ismerte el közvetve a ferences szerzetes, amit cikkében a Transtelex is feltárt: a nevelőotthonok működésében rendszerszintű hiányosságok voltak.

Magyar kormányzati politikus a gyermekbántalmazási ügyről: „Miért ír cikket erről?”

Révész Máriusz államtitkár, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány kuratóriumi tagja szerint az ügyet a liberális sajtó ürügyként használja a magyarországi kormányzathoz közismerten közel álló Böjte Csaba elleni támadásra.

Gyermekbántalmazási ügy Böjte Csaba alapítványánál: vizsgálatot indított az Erdélyi Ferences Rendtartomány

A rendtartomány megkérte Böjte Csabát, hogy a vizsgálat lezárásáig ne nyilatkozzon a sajtónak.

Teréz anya gondolataival és egy gólyát fiókáival ábrázoló fotóval reagált Böjte Csaba a gyermekeket bántalmazó volt alkalmazottja ügyére

A Szent Ferenc Alapítvány elnöke „a bizalom megmaradásának érdekében” fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a volt nevelőn kívül senkit nem marasztalt el ítéletében a bíróság.

„Böjte Csaba mióta tudott az ügyről és mit tett ellene?” – Perintfalvi Rita katolikus teológus reagált a gyerekbántalmazási ügyre

„Miért nem fordult soha a nyilvánossághoz? Az segíthetett volna a többi áldozatnak is, hogy jelentkezzen és hogy az ügyet minél alaposabban fel tudják tárni.”

Böjte Csaba a gyerekbántalmazási ügyről: A történtekben nekünk is van felelősségünk

Böjte alapítványának két erdélyi intézményében egy alkalmazott tíz éven át verte és erőszakolta a bennlakó fiúkat.

Alapfokon 30 év börtönre ítélték: tíz éven át pokollá tette a rábízott gyerekek életét Böjte atya otthonainak egyik volt nevelője

A vádiratban 36 bűncselekmény szerepel, a legsúlyosabb a többrendbéli nemi erőszak, a volt nevelő ellen 15 fiú vallott.