Megyünk tovább: egy héttel hosszabbítjuk meg támogatásgyűjtési kampányunkat

2023. május 8. – 15:44

Megyünk tovább: egy héttel hosszabbítjuk meg támogatásgyűjtési kampányunkat
Illusztráció: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Két héttel ezelőtt hirdettük meg támogatásgyűjtési kampányunkat, és rengeteg visszajelzés érkezett: szóban, írásban, sőt videóüzenetben is jeleztétek, hogy mellettünk álltok, támogattok. A bátorítás nem maradt a szavak szintjén, már-már sikerül elérnünk a középső mérföldkövet, azaz félúton járunk. Messze vagyunk még attól, hogy hátradőljünk, mert nem minden adott a zavartalan működéshez, viszont határozottan optimistábban nézünk a jövő elé, mert tudjuk, hogy igenis, van igény a korrekt újságírásra Erdélyben is. Köszönjük a támogatásotokat, és abban a reményben, hogy a következő napokban sikerül még egy kis növekedést elérni a bevételekben, ami létfontosságú volna a Transtelex további működése szempontjából, arra kérünk titeket, hogy ha még nem tettétek meg, akkor most állítsátok be a havi rendszeres előfizetést, álljatok mellénk, segítsetek abban, hogy a következő évben is hozhassuk a már felmutatott minőséget, értéket.

Olvasóinktól függ, hogy merre vezet tovább a Transtelex útja, írtuk két héttel ezelőtt, amikor egy év után mérleget vonva jeleztük, hogy fontos és olvasott cikkeink ellenére kritikus szint alá süllyedt a rendszeres támogatóink száma, nélkülük pedig veszélyben van a lap működése. Azóta nagyon sokan mellénk álltatok alkalmi vagy rendszeres támogatással, ennek köszönhetően közel 400 ezer lej gyűlt össze.

Ez azonban még nem elég ahhoz, hogy a szerkesztőségünk jelenlegi méretében, jelenlegi cikkszámmal tudja folytatni a munkát, ezért egy héttel meghosszabbítjuk a támogatásgyűjtő kampányunkat: május 14-ig várjuk mindazokat az adományokat, támogatásokat, amelyek segítségével körvonalazhatjuk további működésünket.

Mi történt az elmúlt két hétben?

Összefoglaltuk, hogy melyek voltak azok a fontos témák, amelyeket a legtöbben olvastatok a Transtelexen az elmúlt évben, illetve milyen erdélyi ügyeket követtünk és beszéltünk meg meghívottainkkal offline beszélgetéssorozatunkon, a Transtelex Dialógon.

Legjobb cikkeinkből naponta válogatást olvashattok a címoldalon. Számba vettük az olvasóinktól érkezett reakciókat is, ezekből az derült ki, hogy azok is, akik nem értenek mindig egyet a Transtelexszel, úgy gondolják, hogy a lapnak helye, létjogosultsága van az erdélyi magyar sajtóban.

Az adománygyűjtő kampány első hetén közismert alkotók, közszereplők mondták el, hogy szerintük fontos a Transtelex fennmaradása, mert ez egy szabad, szókimondó, értékes, kulturált oldal, amely nélkül reménytelenül szürke és egyhangú lenne az erdélyi nyilvánosság. Az erdélyi mémelők csoportjában ugyanez vicces vizuális tartalmakban fogalmazódott meg.

„Minden közösségnek szüksége van olyan újságra, amelyet nem a politika vagy a gazdasági érdek mozgat, és amely az első betűtől az utolsó leütésig az olvasói érdeket szolgálja”

– indokolta Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője, hogy miért bízik továbbra is a Transtelex fennmaradásában. Mi, transtelexesek is elmondtuk nektek, hogy számunkra miért fontos ez a műhely, milyennek látjuk, mit szeretünk benne, és milyenné alakítanánk a jövőben, ha erre lehetőséget adtok nekünk.

Az már biztos, hogy az eddig befolyt nagylelkű támogatásoknak köszönhetően a Transtelex folytatni tudja, már csak az a kérdés, hogy milyen formában.

Ez a ti újságotok, nektek szól, ti dönthettek támogatásotokkal arról, hogy milyenné válik a jövőben:

  • Ha össze tudunk gyűjteni 700 ezer lejt, a jelenlegi méretben tudjuk folytatni a munkát és továbbra is a jelenlegi színvonalú újságot kapjátok majd tőlünk a következő évben is.
  • Ha megrekedünk a 400 ezer lejes mérföldkőnél, akkor egy szerényebb, de még mindig önálló lapként megyünk tovább, saját sztorikkal, de kisebb cikkszámmal, szerényebb hírszolgáltatással.

Tudjuk, hogy megértettétek, rajtatok is áll vagy bukik a Transtelex sorsa, ezért arra kérünk titeket, segítsetek nekünk a kampányban, szóljatok barátaitoknak, ismerőseiteknek is, hogy a lapnak szüksége van rájuk. Egyik előző cikkünkben írtuk, hogy azt szeretnénk, ha a közösségi ügyek iránt érdeklődők körénk gyűlnének, és aktívan bekapcsolódnának abba, hogy ez a lap éljen, fejlődjön, erősödjék. Ehhez keressük továbbra is a partnereket, hogy csak közösen csináljuk tovább a lapot, fejlesszük a Transtelexet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!