Dull Szabolcs: Csak tőled függ a Transtelex jövője!

2023. április 28. – 09:24

Másolás

Vágólapra másolva

Egy évvel ezelőtt, amikor felállt a Transindex szerkesztősége, a Telex volt az a lap, amely segítségünkre sietett, és közös erőfeszítéssel elindult a Transtelex. Dull Szabolcs, a Telex főszerkesztője akkor azt hangsúlyozta, bíznak ebben a vállalkozásban, mert tudják, szükség van szabad, nem pártérdekek által irányított sajtóra Erdélyben is. Azóta, mi sem változott. A kölcsönös bizalom, egymás támogatása, az összefogás megmaradt. Ezért áll ki ismét a Telex főszerkesztője, hangsúlyozva, hogy a Transtelex jövője az erdélyi olvasóktól függ. Tőled függ!

„»Hisszük, hogy szükség van szabad sajtóra Erdélyben. Hogy Erdélyben is kell egy újság, amely csak tőled függ. Hogy kell egy lap erdélyiektől erdélyieknek, de nem csak Erdélyről.« Mit sem változott az álláspontunk egy évvel ezelőtthöz képest, amikor ezekkel a szavakkal útnak indítottuk a Transtelexet. A lap az elmúlt hónapokban reményeinknek megfelelően tényleg az erdélyi nyilvánosság fontos tényezőjévé vált.

Mi, a Telexnél hiszünk abban, hogy minden közösségnek szüksége van olyan újságra, amelyet nem a politika vagy a gazdasági érdek mozgat, és amely az első betűtől az utolsó leütésig az olvasói érdeket szolgálja. A Telex ezért a Transtelex szerkesztőségével szorosan együttműködve segítette a Transtelex fejlődését, nagy öröm és fontos előrelépés volt, hogy a Transtelex cikkei a Telexen is megjelennek, létrehozva és erősítve egy közös Kárpát-medencei nyilvánosságot.

Hisszük, hogy az erdélyi olvasók számára fontos érték a Transtelex, és hogy támogatják most a jövőben annyian, hogy önálló, erős szerkesztőségként megmaradjon és fejlődni tudjon. Hogy az erdélyi olvasók is megmutatják, hogy szükségük van a Transtelex cikkeire, értékeire szellemiségére. Különösen fontos ez most, amikor az erdélyi sajtó politikai kiszolgáltatottsága minden eddiginél látványosabb. De a Transtelex tényleg csak az olvasóitól függ. Csak tőled függ! ”

Állj mellénk és mutasd meg, szükség van a munkánkra, szükség van arra, amit képviselünk és amit fontosnak tartunk.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!