Rovó Attila

RSS

Román színekben a legjobb magyar sakkozó, országot vált Rapport Richárd

Egy szerb származású román üzletember, a Superbet tulajdonosának gáláns szponzorációja lehet a háttérben.

Dés László: Dilettánsok milliárdokból „teszik rendbe” most a Petőfi-kérdést. Aztán majd jövök én a Gesztivel egy Petőfi-musicallel

A dzsesszzenész és szintén szakmabeli fia Veiszer Alindának adott interjút. „Rémes, hogy egy olyan országban élünk, ahol nem arról van szó, hogy X. Y. művész mit csinál, hanem hogy mit mondott Orbán Viktorról.”

Elviszünk pár ezer kilométerre Oroszországba, majd meséld el a kameráknak, milyen jó neked

Ukrajna egyes területein lehetetlen úgy elmenekülni a bombázások és harcok elől, hogy ne az oroszok karjában kössön ki az ember. Az oroszok egész rendszert építettek ki arra, hogy az ukránokat egy kőkemény kihallgatás, „szűrés” után Oroszországba vigyék. Ha pedig valaki nem megy át a szűrésen, az gyakorlatilag a halállal egyenlő.

Mariupolra már alig figyel a világ, pedig jól mutatja, milyen az élet egy orosz „felszabadítás” után

A várost nem egészen egy hónapja vették át teljesen az oroszok, miután hetekig tartó ágyúzással rombolták porig a nagy részét. Azóta nincs gáz, víz, áram és orvosi ellátás, van viszont koleraveszély és erőltetett oroszosítás – szimbolikusan és a gyakorlatban is.

Bizalmi szavazás lesz hétfő este Boris Johnson brit miniszterelnök ellen

A konzervatív képviselők szavaznak róla, hogy maradhat-e kormányfő. A hivatalos bejelentésben nincs benne, de minden bizonnyal a covid-lezárások idején tartott partik miatt kell szembenéznie most ezzel.

A legerősebb szimbólummal próbálják megüzenni az oroszok: nincs önálló Ukrajna

Hogy kerülnek szovjet zászlók az ukrán terekre és épületekre? Miért nem az oroszt tűzik ki? Az oroszok nem a kommunizmust sírják vissza, „csak” a birodalmat. És közben létrejött az ellenzászló is, a békepárti oroszoké, a véres vörös nélkül.

Ki gondolta volna, hogy 2022-ben megszületik egy jelkép, amit a horogkereszthez hasonlítanak

Oroszországban óriásplakáton, pulóveren, minisztériumi instaposztokban, de még gyerekhospice-ban is nyomatja a propaganda a Z betűt. A tankokra festett katonai jelzésből a háború szimbóluma lett, amit éppen ezért több országban az önkényuralmi jelképekkel helyeztek egy polcra, és betiltottak. Sőt, a privátszféra cégei is elkezdtek reagálni az önjáróvá vált Z betűre.

Így lett a Mi hazánk a harmadik parlamenti erő

A Jobbikból kivált politikusok 6 százalékos pártot építettek, hét emberük lesz a parlamentben. A legjobban a klasszikusan jobbikos körzetekben tudtak jól szerepelni, és úgy tűnik, vidéken egyáltalán nem gyengítették a Fideszt, miközben az ellenzéket igen. A fővárosban viszont ennél bonyolultabb a képlet.