Füstbombát dobtak egy kampányeseményen a japán miniszterelnökre

2023. április 15. – 08:32

Füstbombát dobtak egy kampányeseményen a japán miniszterelnökre
A politikusra dobott füstbomba. Fotó: Ryo Takeuchi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ki kellett menekíteni egy nyilvános eseményről Kisida Fumio japán miniszterelnököt, miután valaki egy füstbombát dobott felé. A BBC beszámolója szerint Kisida éppen Vakajamában mondott volna kampánybeszédet, amikor valaki egy tárgyat dobott felé, majd füst keletkezett. Egy másik szemtanú egy nagy durranásról számolt be.

Az akciót mindenki sértetlenül megúszta, a feltételezett elkövetőt előállították. A felvételek szerint a jelenlévők ugrottak rá az emberre, és fogták le őt. A japán közmédia közlése szerint Kisida elnézést kért, amiért sokaknak aggodalmat és problémát okozott. A média szerint a kormányfő nem változtat a tervezett programján.

A BBC hozzáteszi, hogy a hasonló támadások extrém ritkák Japánban, de Abe Sinzó halála óta benne van a levegőben az idegesség a politikusok biztonságát illetően.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!