Kovács Bea

RSS

„Színtanácsadáson jártam, és úgy éreztem, mintha felnyitották volna a szemem”

Egyeseket valósággal sokkolhat, amikor egy szakember azzal szembesíti, eddig mindig előnytelen színű ruhákat választottak maguknak. Színtévesztőként így jártam én is Hajnal Zsuzsa ékszertervező, szín-és stílustanácsadóval való találkozásom után.

Ugron Nóra: Létrehozható egy nem-toxikus világ

Az Orlando Postuman című kötetében Ugron olyan politikai jelentőségű témák érintésével gondolkodik a szerelem és az együttélés természetéről, mint a klímakatasztrófa, az állatok kizsákmányolása, a növényekkel való (hiányzó) kapcsolatunk, a patriarchális viszonyrendszerek, a szellemi elitizmus. Interjúnk a szerzővel.

Amerikában már nem garantált az abortuszhoz való jog, és ez hozzánk is begyűrűzhet

A dekrétum az előttünk járó nők generációinak véres valósága, számunkra, fiatal nők számára pedig hallomásból ismert rémtörténet volt, ami mostanában viszont kezd gyanúsan közelinek tűnni.

bongor: A zeném kezdi megtalálni a közönségét

Nem igazán tudtam azonosulni a melldöngetős magyar identitással, a szerbbel még annyira sem, és azt sem éreztem kielégítő énmeghatározásnak, hogy vajdasági magyar vagyok – mondta el nekünk a rapper, aki hamarosan a nyárON Szereda fesztiválon lép fel a székelyföldi közönség előtt. Interjú.