Támogatásotok nélkül nincs Transtelex, ezért kíváncsiak vagyunk a véleményetekre is!

Kétéves szülinapunk alkalmából egy kérdőívvel is készültünk, hogy meglátásaitok mentén közösen alakítsuk lapunk jövőjét. Olvass, javasolj, támogass!

2024: az erdélyi magyarság nagy erőpróbája

Nagy hiba azt hinni, hogy a bukaresti politika nem fontos a magyaroknak, elég, ha az anyaországból jön gazdasági támogatás, és az önkormányzatokban megőrzik, esetleg növelik a magyar képviseletet.

TGM-kötet, Dialóg, sikeres sorozatok és közügyek tematizálása töltötte ki a Transtelex második évét

Támogatási kampányunk meghirdetése alkalmat szolgáltat az összegzésre is. Megnéztük, mi az, amit az elmúlt év fontos eseményei, megvalósításai között tarthatunk számon.

A valóság mint bunkósbot

Én úgy viselkedtem, hogy ne kaphassak meg kisebb díjakat sem, de ha netán valami csoda folytán felhívnának, nehezemre esnék nemet mondani.

Kétévesek vagyunk, olvasóink segítségére továbbra is számítunk!

A Transtelex egy órányi működése kb. 80 lejbe kerül. Ahhoz, hogy idén is fenntartható módon működjünk, 11 napnyi, vagyis 264 órányi összeg hiányzik havonta, amelyet olvasóink nagylelkű...

Ahasvérus lakomája – Visky András: Kitelepítés

A regény annak dokumentumaként is olvasható, ahogyan a szülők bizonyos értelemben valóban transzformatív és társadalmi értelemben is forradalmi elköteleződése a fiú esztétikai projektjében kiürül,...

Ritka pillanatok az UniCante kórussal

Megrendítően szép az, amit ez az együttes Fekete Miklós vezetésével átnyújt nekünk.

A szemforgatásról

Az, hogy valami szörnyűség történik a gyermekeinkkel, nem akadályozza meg az egyházi vezetőket és az egyszerű hívő magyar tisztségviselőket abban, hogy nyugodtan aludjanak.

Mitkívána ....

Negyvennyolc szellemében én szeretnék egy modern Erdélyt.

Ellen 12 pont

Mit kíván a magyar nemzet? Fogalma sincs, mert nem áll szóba önmagával.

Kövess minket Facebookon is!