Az igazi savanyú káposztához csak só kell

Semmi okunk nem lenne rá 2023-ban, hogy telekáposztázzuk a lakást sózás és üvegbe passzírozás közben, sajnos mégis muszáj, mert a bolti savanyú káposztáknak egyszerűen nem jó az ízük.

A cukormentes, mégis édes, sütős szilvalekvár legendája igaz, de azért el lehet rontani

Ha egyetlen alapanyagra bízza magát az ember, az nagyon nem mindegy, hogy milyen. Még sok más apróság van, amire érdemes figyelni a receptben, és ami az egyik legegyszerűbb a világon.

Jobb, mint a bolti: háztartási keksz és zabkeksz házilag

Milyen érvek szólnak az angol rostos, egészséges kekszek és a magyar háztartási keksz mellett? Mi a magyar változat roppanásának titka, és mitől lesz finom a zabos angol?

Nem ciki a Vegeta!

Hogyan kapott stigmát az ízfokozó a világban és aztán hazai változatában is, és hogyan lehet mégis helye a konyhában? Egyáltalán mi az a nátrium-glutamát vagy MSG, és hogy kerül a sajtba és a...

Paradicsombefőzés halálos kínok nélkül, egyszerűen

Egyetlen tepsiben, macerás passzírozás nélkül, egyszerűbb héjazós trükkökkel készül a legemberbarátabb paradicsombefőtt.

Szalonnával még a jégsaláta is értelmet nyer

A jégsaláta már száz éve a legstrapabíróbb zöld levél, de nem fogyókúrára való. Sokkal inkább arra, hogy szalonnával és súlyos öntetekkel öntsük le, darált húst töltsünk bele vagy szendvicsbe tegyük.

Így kell enni a friss paradicsomot csúcsszezonban

Minden, ami a friss paradicsommal még jobbat tesz a tojástól a sajton át egészen a majonézig. Levesek, saláták, szendvicsek és tészta, minden paradicsomból és paradicsommal.

Tzatziki: nem mindegy, hogyan találkozik a joghurt és az uborka

Milyen uborka? Milyen joghurt? Meg egyáltalán, hogyan lesz egy tzatziki igazán krémes, sűrű és frissítő nyári étel?

Bármilyen gyümölcs, két tál és 10 perc kell a legjobb nyári desszerthez

Cobbler, crisp, clafoutis – mind kódnevek a legegyszerűbb és legcsodálatosabb nyári édességekhez. Bármilyen gyümölcs + egy percek alatt összekevert vagy morzsolt tészta + fél óra sütés, és...

Kaporimádatunk bőven túlmutat a kovászos uborkán

Nyílt térítési kísérlet következik: ez az itthon ősidők óta kedvelt zöldfűszer az egyik legjellegzetesebb mind közül. Káposztához, túrógombócba, grillzöldségre, mártogatóshoz is kapor. Mindörökké...

Kövess minket Facebookon is!