Legfrissebb

RSS

Egyre fokozódó kibertámadások kísérik az Ukrajna elleni orosz katonai támadást

A kormányzati weboldalak megbénítása mellett adattörlő kártevőket is azonosítottak számos kormányügynökség és magánvállalat hálózatain. Az ukrán hatóságok szerint másfél hete folyamatos kibertámadás alatt áll az ország.

A Kaszpi-tenger közepén rohad Sztálin olajatlantisza

A csúcson több mint ötezren dolgoztak a tenger közepén felhúzott, cölöpökön álló olajfúró-városban, amit 2000 fúrótorony és 300 km cölöphíd alkotott. A világ első tengeri olajfúrófúró platformja ma is működik, de a napjai meg vannak számlálva.

Négy sziget, ami miatt még mindig nem zárták le a második világháborút

Oroszország és Japán nem tud megegyezni a szigetcsoportról, ahol csak két dolog van, hal és az egyik legritkább földi ásvány, a rénium. Mégsem ezekről szól elsősorban a területvita.

Egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy kiderüljön, ki áll a rejtélyes QAnon-összeesküvés mögött

Két, egymástól független, gépi tanulást használó kutatócsapat is arra jutott, hogy az QAnon első hangos támogatója, illetve az összeesküvés-elméletnek otthont adó 8chan adminisztrátora rejtőzhetnek a Q álnév mögött.

Amikor a patkányok elfogytak, az ostrom alatt éhező párizsiak kiásott halottak csontjából sütöttek kenyeret

Testileg és lelkileg is megviselte a kísérletezőket a spanyol követ gluténmentes receptje.

2025-re csúszhat a hajtogatható iPhone

A korábbi hírek szerint leghamarabb 2023-ban érkezhetett volna.

Elstartolt Trump saját közösségi alkalmazása

Nem valószínű, hogy a Truth Social a Facebookhoz vagy a Twitterhez hasonló méretűvé nő, mivel szinte kizárólag politizálásra épül.

Norvégia első repülőgép-eltérítése sörhiány miatt fulladt kudarcba

1985-ben egy férfi légpuskával kezében ejtett túszokat egy belföldi járaton. Végül abba bukott bele, hogy kiitta a gép sörkészletét, és még többet akart.

Ebben a telefonban tényleg a világ legjobb kamerája van, mégis nehéz jó szívvel ajánlani

A Huawei a P50 Próval megint kijjebb tolta a telefonos fotózás határait, és olyan telefont tett le az asztalra, aminek a kameráit egy profinak sem egyszerű megizzasztani. A szokásos probléma viszont idén is visszatért: világverő kamera ide vagy oda, 5G és a Google-szolgáltatások nélkül nem lehet bevenni a nyugati piacot.

Nagyorrú Kati apácazárdából szökve lett prostituált, majd a vadnyugat magyar legendája

A vadnyugat világhírű szerencsejátékos-fogorvosának, Doc Hollidaynek is volt a szeretője az 1849-ben, Érsekújváron született Horony Katalin, akit Faye Dunaway és Isabella Rossellini is életre keltett hollywoodi filmekben.

Autózás hidrogénnel: a Toyota lázálma vagy a következő nagy meglepetés?

Kétféle hidrogénnel működő konstrukciót is párhuzamosan fejleszt a Toyota, amely nemcsak a környezetet, de az autóipari munkahelyek millióit is megmentené azzal, hogy nem hajol földig a villanyautózás előtt. Értelmes alternatívák ezek? Vagy ekkorát téved a világ egyik legnagyobb autógyártója?

Fogalmam sincs, kinek készült a Sony új hangrendszere, de az biztos, hogy senki sem fog benne csalódni

A Sony HT-A9 nem egy hagyományos házimozirendszer, de nem is sima soundbar, inkább ezek furcsa szerelemgyereke. Nagyon jól szól, a térhatású hangzást is megoldja, és kezelni és rém egyszerű. De ennek meg is kérik az árát, így pedig igazán őszintén csak egy viszonylag szűk réteg örülhet neki.

A 19. század újraélesztési csodaszere: a fenékbe fújt dohányfüst

Az újraélesztés hosszú története dióhéjban, bizarr részletekkel, a fenékbe öntött csirkelevesektől a halál legyőzéséig és tovább. Újraélesztés-történet az Arcanum segítségével a Telexen.

Az ateista egyház, ami ágyasokat képez ki hamarosan érkező, földön kívüli teremtőinknek

Yahweh fia és Jézus féltestvére, Raël rájött, hogy nemsokára visszaérnek teremtőink, hogy technológiai vívmányaikkal elhozzák az igazi szabadságot és békét a Földre. Kozmikus orgazmus, szvasztikarehabilitáció, százezer hívő.

Ijesztőnek tűnik a techóriások részvényeinek mélyrepülése, de szó sincs összeomlásról

A járvány alatt szárnyaló nagy techcégek közül többen is óriási értékcsökkenéssel kezdték 2022-t, többek közt a Netflix és a Facebook mögött álló Meta is. Tragédiáról viszont szó sincs, egyszerűen csak lelassult az eddigi mesés profitnövekedés, az amerikai jegybank pedig elzárta a pénzcsapot, és kamatemelést tervezget.

Nyolcvan évig lapult egy amerikai műugró bőröndjében az 1920-as olimpiáról ellopott zászló

Harry Prieste bronzérmet nyert az antwerpeni olimpián, ahonnan különleges szuvenírrel tért haza.

Az indián Elvis Presley nélkül ma teljesen másként szólna a rockzene

Link Wray forradalmasította azt, ahogyan a torzított gitár szólhatott az '50-es években. Hiába volt évtizedekig aktív, és törte az utat több tucat rocksztárnak, sosem érte utol a világhír.

A sajt, amit telenyálaznak az atkák, a németek mégis falják

Szászország atkákkal érlelt Milbenkäséjét a legenda szerint imádta még Luther Márton is. Az NDK egy időben megpróbálta betiltani a sajt készítését, a bogaras gasztrokülönlegesség azonban még ezt is túlélte.

Gépállatok, vademberek, de jó újra veletek

A Horizon Forbidden West mindenben felülmúlta elődjét. A mese beszippant, a grafika csodálatos, a harc… hát, az lehetne jobb, de jelenleg így is ez a PlayStation 5 egyik legjobb játéka.

Hekkerek kiszivárogtatták a kanadai oltásellenes kamionos tüntetés 92 ezer támogatójának adatait

A hekker/-ek szerint végtelenül károsak a demokráciára a keresztény közösségi finanszírozós oldalon támogatott szélsőjobboldali megmozdulások.

Dömperek zöld rendszámmal, avagy miért átverés a plug-in hibrid autó

Ismét kiderült, hogy az autógyártók nagyvonalúan bánnak a számokkal, ha környezetbarátként kell eladni egy technológiát, amely valójában messze nem az. Ezúttal az autók gazdái is részesei a konnektorról tölthető hibridek drámájának.

Többé nem kell a kocsma előtt hagynia a Black Hawk helikopterét, magától is hazarepül

A feltuningolt gépek rossz látási viszonyok között, akár pilóta nélkül is bevethetőek lesznek.

Húsz évig etették leszerelt orosz atomfegyverekből kinyert uránnal az amerikai reaktorokat

A Megatonnákból Megawattokat programban összesen 14 ezer tonna reaktor-üzemanyagot hoztak létre, és húszezer atombombányi uránt vontak ki a forgalomból.

A bevándorlás csodákra képes – bemutatjuk a Super Bowl-csapatok ikonikus ételeit

Amerika legfurább chilije kulturális határokat mos el, vagy épp olvaszt egybe már száz éve Cincinnatiben, és ha a mi székelykáposztánk működik, akkor ez is. A street food- és food truck-forradalom úttörője, a taco mexikói ezüstbányászok hagyománya, ami még a szegregációt is túlélte. Ha NFL-meccsről és Super Bowlról van szó, bőven van élet a csirkeszárnyon, hot dogon és hamburgeren túl is.

Mi ez a beltér, mi ez a fogyasztás?

Szerethető, de ellentmondásos autó a Toyota Yaris Cross, amelyhez még mindig kérhetünk egyszerű benzinmotort, ezúttal viszont a csúcskivitelt próbáltuk ki, hogy kiderüljön, mennyit praktikum és takarékosság fér a 11 millió forintos vételárba.

Több száz lengyel árvát menekítettek ki a háború elől, majd utaztatták át őket a fél világon, mielőtt hazajutottak

Egy lengyel tanárnő és egy orvos kezdte el a gyermekmentő akciókat a lengyel–szovjet háború évei alatt. Az egyik árva naplóiban írt nem mindennapi gyermekkoráról, ezek az írásai kiindulópontjai voltak egy lengyel dokumentumfilmnek, amely az árvák történetét meséli el.

A homofób törvények miatt nem jelenik meg a Sims 4 házassági kiegészítője Oroszországban

Mivel egyneműek is házasodhatnak benne, az orosz törvények szerint melegpropagandának számít, és csak felnőttek vásárolhatják.

Az osztrák férfi, aki törpének született, de óriásként halt meg

Adam Rainer 20 évig törpe növésű volt, az első világháború alatt emiatt nem tudott belépni a seregbe sem. Aztán 21 évesen elkezdett nőni, és végül 234 centisen halt meg.

Mégis mi az a metaverzum, amibe hirtelen szerelmes lett az összes milliárdos tech-óriáscég?

Amióta a Facebook tavaly októberben Metára változtatta a nevét, a csapból is a metaverzum folyik. A rejtélyes új, virtuális világ szónokai szerint ez lehet a megoldás az internet, sőt a valódi életünk számos problémájára, arról viszont általában nincs szó, hogy ez pontosan hogyan valósul majd meg. A nagybetűs jövő ígéretével csábít, de semmi sem garantálja, hogy el is vezet majd oda.